Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperts: Ņemcova slepkavība nepārprotami raksturo mūsdienu Krieviju

Pašlaik ir ļoti daudz versiju un par maz informācijas, lai varētu spriest par Borisa Ņemcova slepkavības veicēju vai pasūtītāju, kā arī tās iemesliem, tomēr notikušais nepārprotami liecina par skumjo situāciju un naida pilno atmosfēru Krievijā, aģentūrai LETA sacīja Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izpilddirektors Andis Kudors.

Viņš uzsvēra, ka, pirmkārt, ir cilvēcīgā ziņā skumji "noraudzīties uz to, kas pašlaik notiek Krievijā". Šāda naidīguma atmosfēra Krievijā izteikti valdot kopš Austrumu partnerības samita Viļņā 2013.gada novembrī. "Nav brīnums, ka tādā atmosfērā var tikt nogalināti tāda ranga politiķi," sacīja Kudors.Viņš uzsvēra, ka Ņemcovs arī bijis neoficiāls Krievijas prezidenta amata kandidāts. "Divi prezidenta amata kandidāti - viens Kremlī, otrs noslepkavots pie Kremļa," situāciju raksturoja Kudors.Viņš uzsvēra, ka šo slepkavību pašlaik nevar nepārprotami saistīt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tomēr esot zīmīgi, ka slepkavība notikusi blakus Kremlim. Tas varētu norādīt uz slepkavas pārdrošību vai pat Krievijas specdienestu iesaisti. "Es ļoti ceru, ka mēs vispār kādreiz uzzināsim, kurš to izdarīja. Bieži paši slepkavības izpildītāji tiek nogalināti," skaidroja APPC pārstāvis."Tas ļoti saasinās attiecības starp Krieviju un rietumiem. Jāskatās, kam tas bija izdevīgi. Slepkavība var būt saistīta ar Putinu, tikpat labi var būt nesaistīta - ir pāragri spriest," norādīja Kudors, uzsverot, ka esošā situācija tomēr nepārprotami raksturo "mūsdienu Krieviju"."Pat, ja izrādītos, ka Krievijas vara šeit nav iesaistīta, notikušais ir rādītājs, kas ir mūsdienu Krievija," sacīja APPC izpilddirektors. "Tā nav pirmā skaļā slepkavība Krievijā. Skumji iedomāties, kas būs tālāk," pauda Kudors.Tāpat Kudors minēja arī vēl vienu slepkavības iemesla versiju - Ņemcovs gatavoja ziņojumu par Krievijas karavīru darbību Ukrainā.Kā ziņots, piektdienas vakarā Maskavas centrā noslepkavots opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs.

Top komentāri

Anonymus
A
Klausies tu, Shabanov! Pasaki, kāda mārrutka dēļ tu smirdi latviešu DELFos, kas tev to liek darīt un tā mocīties, cenšoties kaut cik sakarīgi kaut ko uzvervelēt latviešu valodā? Tavi skricelējumi nevienu latvieti neinteresē, parasti vien riebumu izsauc, jo kādu atšķirīgu domu no savu Kremļa saimnieku norādītā pateikt ne drīksti ne proti- var vēl tev nesamaksāt par pūliņiem
kul
k
Nabaga krievija, neko pat okupēt vairs tai neļauj.
Nija
N
O šo biju palaidis garām. Tagad ir skaidrs, kāpēc tvnet tik nenormāli uzbrūk Ušakovam gan pa tēmu, gan pilnīgā beztēmā jebkurā Ušakova darbībā saskatot kremļa pirkstu. Izrādās vienkārši personiska atriebība. Cik profesionāli ! P.s. balsošu par RP
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē