Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ijabs: Latvijas iedzīvotāju atbalstu eiro ieviešanai tieši neietekmē eirozonā notiekošais

Atsevišķi dati rāda, ka Latvijā "lielos vilcienos" eiro ieviešana tieši netiek saistīta ar tām "ziepēm", kas pēdējos gados notiek eirozonā, - iedzīvotāju attieksme pret eiro ieviešanu šā gada aprīlī bija līdzīga iedzīvotāju attieksmei 2007.gada jūlijā, kas bija pirmskrīzes eiforijas laiks, šodien Latvijas Bankas rīkotajā konferencē par eiro ieviešanu sacīja politologs Ivars Ijabs.

Viņš rezumēja, ka "vidējā Latvijas iedzīvotāja" atbalstu dalībai eirozonā neietekmē tas, kas notiek ar eiro valūtu un eirozonas nākotni. Politologs secināja, ka Latvijā daudzi raugās uz eiro ieviešanu nevis kā uz ekonomikai izdevīgu jautājumu, bet vairāk kā uz identitātes jautājumu.

Ijabs atzīmēja, ka mūsu sabiedrība skatās uz eiro ieviešanu kā uz ģeopolitikas jautājumu, kā uz zināmu piederības zīmi Rietumu pasaulei. Politologs atsaucās uz aptauju, kur 53% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uz jautājumu, ko dos eiro ieviešana, atbildējuši, ka tas padarīs nozīmīgāku Eiropas lomu pasaulē.

Kā ziņots, Latvijas Bankas konferencē prezentēta "Latvijas Faktu" veikta iedzīvotāju aptauja rāda, ka vairāk nekā puse - 59% - Latvijas iedzīvotāju neatbalsta eiro ieviešanu Latvijā. Eiro ieviešanu pilnīgi neatbalsta 35% Latvijas iedzīvotāju, bet to drīzāk neatbalsta 24% aptaujāto, par pētījuma rezultātiem informēja "Latvijas Faktu" vadītājs Aigars Freimanis.

Eiro ieviešanu atbalsta 35% Latvijas iedzīvotāju - 21,9% aptaujāto atbalsta eiro ieviešanu, bet ne tuvākajos gados. Savukārt 13,1% atbalsta eiro ieviešanu pēc iespējas ātrāk. 6% aptaujāto nespēja atbildēt uz jautājumu, vai atbalsta eiro ieviešanu Latvijā.

"Latvijas Faktu" pētījums veikts augustā, izvaicājot 1009 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē