Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mamikins: ASV raķešu uzbrukums Sīrijā ir vislielākā provokācija

7.aprīlī īstenotais ASV raķešu uzbrukums gaisa spēku bāzei Sīrijā ir vislielākā provokācija un spēka demonstrācija, aģentūrai LETA norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins.

"Var tikai minēt, kas šo uzbrukumu pasūtīja un īstenoja," saka deputāts, piebilstot, ka, veicot uzbrukumu gaisa spēku bāzei, kāds meklējis ieganstu, lai atkal vainotu Sīrijas prezidentu Bašaru el Asadu.

Viņš uzskata, ka būtu neiedomājama Sīrijas prezidenta rīcība dot pavēli uzbrukt saviem iedzīvotājiem laikā, kad Briselē norisinās starptautiska konference Sīrijas un reģiona atbalstam.

"Varat saukt Asadu kā gribat, diktators vai ne diktators, bet viņš pilnīgi noteikti nav idiots. Asads nekad nerīkotos tā, lai apzināti dotu pavēli iznīcināt savus pilsoņus ar ķīmiskiem ieročiem dienu pirms starptautiskas konferences," uzskata Mamikins.

Eiroparlamentārietis, kurš pagājušā mēnesī piedalījās Krievijas organizētā braucienā uz Sīriju, ir pārliecināts, ka ASV prezidents Donalds Tramps ar šo uzbrukumu vājināja tos, kas šobrīd cīnās pret terorismu, tostarp Asadu, un, šādi rīkojoties, Tramps, visticamāk, centies risināt savas iekšpolitiskās problēmas.

"Šaubos, ka Tramps ir gatavs šobrīd uzsākt nopietnu militāru kampaņu pret Asadu," uzskata Mamikins.

Kā ziņots, ASV amatpersonas uzskata, ka no Šairatas bāzes izlidojusi lidmašīna 4.aprīlī virs mierīgajiem iedzīvotājiem Idlibas provincē nometusi ķīmiskos ieročus, nogalinot 86 cilvēkus.

7.aprīlī, atriebjoties par šo uzbrukumu, ASV raidīja 59 spārnotās raķetes Tomahawk uz gaisa spēku bāzi Sīrijā.

Top komentāri

labas uzvedības kursi
l
Kremla pakalpiņš provokators slepkavīgu diktatoru drauģelis mamikins palaida garām lielisku iespēju turēt muti!
ierēcu
i
"Viņš uzskata, ka būtu neiedomājama Sīrijas prezidenta rīcība dot pavēli uzbrukt saviem iedzīvotājiem laikā, kad Briselē norisinās starptautiska konference Sīrijas un reģiona atbalstam." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tātad tagad Mamikins sāks noliegt, ka Asads vispār bombordēja to pilsētu?!
Jolkins
J
Provokators ir Mamikins pats, un krietni lielāks nekā pops Gapons 1905. gadā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē