Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mūrniece: Esam gatavi turpmākai sadarbībai ar ASV jaunievēlēto prezidentu

Latvija respektē ASV vēlētāju demokrātisko izvēli un ir gatava turpmākai sadarbībai ar ASV jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu, komentējot vēlēšanu rezultātus, norāda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

"Mēs respektējam ASV vēlētāju demokrātisko izvēli, balsojot par Donaldu Trampu. Tā atspoguļo tautas vairākuma gribu," ar preses sekretāres Daces Balodes starpniecību aģentūrai LETA pauda Mūrniece.

Viņa akcentēja, ka esam gatavi turpmākai sadarbībai ar ASV jaunievēlēto prezidentu. "Īpaši svarīgi ir drošības jautājumi, kuriem sadarbībā ar ASV kā ar mūsu stratēģisko partneri veltām un veltīsim īpašu uzmanību," klāstīja Mūrniece.

Politiķe pauda, ka augstu vērtējam sadarbību ar ASV aizsardzības un drošības jomā. Latvija ir pateicīga par ASV ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Arī Latvija pati, rūpējoties par savu drošību, stiprina NATO kolektīvās aizsardzības spējas, akcentēja Mūrniece.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi, vēsta amerikāņu telekanāli.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē