Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pabriks: Notikumi Austrumukrainā pielikuši punktu diskusijām par sankciju mīkstināšanu vai atcelšanu pret Krieviju

Pēdējo dienu notikumi Austrumukrainā ir pielikuši punktu diskusijām par sankciju mīkstināšanu vai atcelšanu pret Krieviju, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks. 

Kā aģentūru LETA informēja Pabrika palīdze Inga Saleniece, deputāts uzskata, ka militārā akcija Mariupoles virzienā liecina, ka Krievijas puse tai ir nopietni gatavojusies. Par to liecinot Krievijas karaspēka kustība pēdējās nedēļās un klātbūtnes palielināšana Austrumukrainā. 

"Pēc šiem notikumiem ir neiespējami runāt par sankciju samazināšanu pret Krieviju. Šobrīd svarīgākais, lai tādas Eiropas Savienības (ES) amatpersonas kā ES augstā ārlietu pārstāve Frederika Mogerīni notiekošo sauktu īstajos vārdos un neslēptos aiz diplomātiskiem terminiem," pauž Pabriks, norādot, ka tas attiecas arī uz ES lielo valstu, piemēram, Vācijas un Francijas līderiem. 

Tajā pašā laikā Pabriks vērš uzmanību, ka iespējamo sankciju apjoms pret Krieviju, lai to pavisam nesagrautu un lai izvairītos no militāra spēka pielietošanas, ir gandrīz izsmelts, tādēļ ASV un Eiropas valstu līderiem būs jāizmanto izdoma, lai atrastu veidus, kā pastiprināt spiedienu pret Krieviju. 

Pabriks uzskata, ka situācijas pasliktināšanās var apdraudēt stabilitāti arī citos sensitīvos Krievijas pierobežas rajonos, jo Krievijas valdības rīcība liecina, ka tās mērķis ir izraisīt tālāku situācijas konfrontāciju. 

"Latvija kā ES Padomes prezidējošā valsts, kuras uzdevums ir sabalansēt ES dalībvalstu viedokļus, nedrīkst aizmirst arī par savām nacionālajām pozīcijām. Šī brīža situācijā Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizīte Maskavā, lai apmeklētu 9.maijā notiekošās "uzvaras dienas" svinības, nav iespējama," viņš uzsvēra. 

LETA jau ziņoja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) savas vizītes laikā Vācijā norādījis -, ja tuvākajā laikā netiks atsākta Minskas vienošanās izpilde, gaidāmajā ārkārtas Ārlietu ministru padomē Briselē, kas notiks 29.janvārī pēc Latvijas iniciatīvas, var tikt lemts par jaunu sankciju ieviešanu un pastiprināšanu pret Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē