Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (15:42) - Tieslietu ministrs: Nekavējoties jāatjauno robežkontrole visās ES valstīs

Šengenas līgums ir jāsaglabā, taču robežkontrole ir jāatjauno visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, uzskata tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

"Pamatojums ir pašsaprotams - ja reiz ir iestājusies ārkārtas situācija, tad ir jāveic ārkārtas pasākumi un Šengenas līgumā šādi pasākumi ir iespējami, saglabājot līgumā noteiktos nosacījumus par brīvu pārvietošanos, var noteikt konkrētus ierobežojumus robežkontroles veidā, bet par šo ierobežojumu stingrības pakāpi un intensitāti ir jālemj visām Šengenas valstīm kopā," savu nostāju Dienai skaidroja ministrs, uzsverot, ka patlaban tieši nelegālo imigrantu atsijāšana no bēgļiem ir viens no grūtākajiem uzdevumiem. Turklāt pastiprināti drošības pasākumi jau tiek veikti lielāku pasākumu, piemēram, NATO samita vai citu tikpat vērienīgu pasākumu laikā, kad risku līmenis paaugstinās.

"Līdz šim tas bijis saistīts ar dažādu pasākumu rīkošanu – viena valsts kaut ko dara, otra valsts. Manuprāt, tas būtu jādara koordinēti un nekavējoties," norādīja Rasnačs, piebilstot, ka tieši kā šiem drošības pasākumiem vajadzētu izpausties, jau ir tālāku diskusiju jautājums – vai tā būtu robežkontroles noteikšana, vai pastiprinātas pārbaudes uz lielākajām maģistrālēm vai lidostās, vai vēl kā citādi. Taču "skaidrs, ka personas pārvietošanās brīvības īpaši neierobežojot, var precīzi veikt šo personu identifikāciju, un tas ir pats galvenais".

Ministrs savā Twitter kontā sestdien rakstīja, ka nav šaubu par nepieciešamību saglabāt Šengenas līgumu, tomēr visās valstīs ir jāatjauno robežkontrole, turklāt tas ir jādara nekavējoties.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 132 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji. Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Pēc Latvijas ĀM rīcībā esošās informācijas Francijas galvaspilsētā Parīzē atrodas vairāk nekā 30 Latvijas valstspiederīgie. Jansons piebilda, ka šis skaits ir nepilnīgs, jo ne visi cilvēki, kas dodas uz ārzemēm, reģistrējas konsulārajā reģistrā.

(ziņa papildināta ar 2.,3. rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē