Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rimšēvičs: Eiro ieviešanai no budžeta vajadzētu 9 mlj. latu

Lai ieviestu Latvijā eiro, no budžeta tas varētu prasīt aptuveni deviņus miljonus latu, ceturtdienas _Latvijas Avīzē _paudis Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"No budžeta tas varētu prasīt apmēram deviņus miljonus latu. Latvijas uzņēmējiem, lai pārkārtotu norēķinu sistēmas, tas arī prasīs līdzekļus. Taču kopumā valsts vienā gadā atgūs visus izdevumus – caur aktivizējušos tautsaimniecību, lielākām investīcijām, lielāku ražošanas un rūpniecības apjomu, pieaugošu patēriņu," sacīja Latvijas Bankas prezidents.

Viņš norādīja - aprēķini rāda, ka papildu ieņēmumi kopproduktā pēc eiro ieviešanas pieaugtu apmēram par 5,5 – 5,6 miljardiem latu – "tas ir virs tā, kā Latvija attīstītos, ja 2014. gadā vai vēlāk neieviestu eiro". "Igaunijā pēc iestājas eirozonā kredītreitings ticis paaugstināts par trim pakāpēm, kas nozīmē, ka Igauniju uzskata par arvien mazāk riskantu zemi, kur var ieguldīt. Tas nozīmē arī zemākas procentu likmes parādu pārfinansēšanai, lētākus finanšu resursus uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Atkritīs konvertācijas izmaksas – gadā 50 – 100 miljoni latu –, kas atspoguļojās gala produkta cenā un neveicināja preču konkurētspēju," uzsvēra I.Rimšēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē