Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Siliņa: Saeimas administrācijā vien uz 178 darbiniekiem ir 19 vadītāji un viņu vietnieki

Neskatoties uz Saeimas Publisko Izdevumu un Revīzijas Komisijas (SPIRK) izpētītajām un apzinātajām jomām, kuras ir prezentētas arī Saeimas kancelejai un varētu nodrošināt ievērojamus līdzekļu ietaupījumus, 2013.gada Saeimas budžetā ieteikumi nav ņemti vērā, paziņojusi Neatkarīgā deputāte un SPIRK vadītāja Elīna Siliņa.

"Mēs lūdzām Kanceleju izpētīt un rast iespēju ieteikumus ieviest Saeimā, tomēr šobrīd sagatavotajā 2013.gada Saeimas budžeta versijā šie ietaupījumi neparādās. Kanceleja solījusī samazināt štata vietas, bet budžetā ietaupījums nav rasts. Tāpat ir daudz jautājumu par Saeimas autobāzu un Jūrmalas atpūtas bāzi," norāda E.Siliņa. Tā piemēram SPIRK vadītāja ir sašutusi, ka Saeimas kancelejas administratīvajā aparātā vien uz 178 darbiniekiem ir 19 dažādi vadītāji un vadītāju vietnieki - viņi atalgojumā saņem no 1100 līdz 1600 LVL mēnesī.Jautājumus rada arī Saeimas publisko iepirkumu nodaļa, kurā strādā pieci darbinieki, bet mēnesī Saeima izsludina divus iepirkumus. "Jautājumi ir pamatoti, jo grūti iedomāties, ka, piemēram, privātajā struktūrā, kas izsludinātu divus iepirkumus mēnesī, algotu piecus darbiniekus šo konkursu izsludināšanai un nodrošināšanai. Pie tam šis nodaļas darbinieku kompetencē nav sagatavot specifiskus iepirkumus - datortehnikas iepirkšanas u.c. gadījums tiek piesaistīti vēl speciālisti no citām nodaļām," klāsta E.Siliņa.Papildus tam E.Siliņa aicina arī kolēģus un visu SPIRK rādīt priekšzīmi, un veikt būtisku izdevumu samazināšanu. "Nav pareizi, ka mēs saucam "uz līnijas" kanceleju, bet paši savā komisijā nerādām priekšzīmi. Par ietaupījumu jādomā visai Saeimai, tādējādi solidarizējoties ar pārējām valsts iestādēm un sabiedrību," uzskata E.Siliņa.Rīt plkst.10:35 Sarkanajā zālē SPIRK uzklausīs Saeimas kanceleja skaidrojumus par šiem un citiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē