Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Siliņa: Saeimas algu publicēšana ir tikai pirmais solis darba efektivizēšanai

Saeimas kanceleja pēc Saeima Publisko izdevumu revīzijas komisijas (SPIRK) lūguma lēmusi publiskot precīzu Saeimas darbinieku algu sarakstu, tādējādi sperot soli pretim mērķim padarīt Saeimas saimniecību caurspīdīgu un pārvaldi efektīvāku, pārliecināta ir SPIRK vadītāja Elīna Siliņa.

"Tikai ar atklātību un caurspīdīgumu spēsim panākt to, ka Saeima spēj strādāt arvien labāk un efektīvāk, gan no saimnieciskā, gan tiešo funkciju viedokļa. Atklātību par algām uztveru tikai kā pirmo soli ceļā uz šo mērķi," norāda E. Siliņa.

Revīzijas komisija turpina strādāt pie citiem aktuāliem jautājumiem, piemēram, Saeimas autobāzes pieprasījuma un sniegto pakalpojumu izmaksu analīze, informāciju tehnoloģiju sistēmas izdevumu lietderību, kā arī personālpolitikas efektivitāti. "Pēc prezidija lūguma SPIRK darbinieki ir sagatavojuši priekšlikumus Saeimas personāla un funkciju, kā arī IT lietderības auditu veikšanai. Es ļoti ceru, ka šos priekšlikumus Saeimas Prezidijs izvērtēs un pieņems lēmumu veikt minētos auditus Saeimā," tā E. Siliņa.

Jautājums par pilnīga algu saraksta publicēšanu virzījies kopš novembra, kad par to tika nobalsots SPIRK sēdē. Aktīvi iesaistoties Saeimas iekšējos procesos ir panākts, ka Saeimas Prezidijs vēlas padarīt iestādes darbību caurskatāmāku un efektīvāku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē