Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Straujuma: Latvija klimata un enerģētikas paketē panākusi sev labvēlīgus nosacījumus

Latvijai jaunajā Eiropas klimata un enerģētikas paketē 2030.gadam būs labvēlīgāki nosacījumi, nekā iepriekš tika runāts, pēc Eiropadomes sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Vienošanās ir labs risinājums. Protams, vienmēr gribas labāk, bet kopumā tas ir labs risinājums," atzina Straujuma. Viņa uzsvēra, ka Latvijai ir izdevies panākt tai labus nosacījumus, un sevišķi sarīgi ir tie jautājumi, kas var ietekmēt lauksaimniecību un transporta nozari. Ļoti būtiski, ka noteikto mērķu īstenošana var būt elastīga, no teica valdības vadītāja.

Pēc lēmuma pieņemšanas sāksies darbs pie konkrētu nosacījumu un normatīvā regulējuma kas ir ne mazāk svarīgs darbs par pašu mērķu noteikšanu.

"Mums ir jādomā par mīusu bērnu nākotni," dokumenta pieņemšanas nozīmi uzsvēra Straujuma, lai gan atzīst, ka noteiktie mērķi ir ambiciozi un priekšā ir daudz darba.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi šonakt Briselē pēc vairāku stundu ilgām diskusijām Eiropadomes sanāksmē vienojušies par klimata un enerģētikas politikas satvaru 2030.gadam.

Lai gan šonedēļ izskanējis, ka Latvijai no šīs politikas ieviešanas var būt apjomīgi zaudējumi, tādējādi bremzējot tautsaimniecības attīstību, jaunākā dokumenta versija paredz, ka Latvijai tajā būs labvēlīgāki nosacījumi, nekā iepriekš prognozēts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rail Baltica kā šīs koalīcijas kapracis

Nenorimstošo runu par izmaiņām valdības koalīcijā fonā nepietiekama uzmanība pievērsta Rail Baltica parlamentārās izmeklēšanas komisijas (PIK) konstrukcijai, kurā skaidri nolasās gan valdības koalīc...

ASV demokrātu nominācija

Pēc 27. jūnijā ASV notikušajām prezidenta amata kandidātu, republikāņa Donalda Trampa un pašreizējā prezidenta demokrāta Džo Baidena, televīzijas debatēm ASV nerimstas kaislības ap jautājumu, ka de...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē