Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Straujuma: Latvijai gāze Inčukalna krātuvē pietiek trim gadiem

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē Latvijai dabasgāze pietiek trijiem gadiem, svētdienas vakarā intervijā TV 3 raidījumā Nekā Personīga sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Jautāta, kā Krievijas sankcijas, piemēram, iesaldējot gāzes piegādes, varētu ietekmēt Latvijas energotirgu, premjere teica: "Es gribu nomierināt cilvēkus – gāze mums ir,". Pēc veiktajiem aprēķiniem ar Inčukalna pazemes gāzes krātuvē esošo Latvijai pietiek trijiem gadiem. Pēc premjeres rīcībā esošās informācijas, Latvija Inčukalna pazemes gāzes krātuvē glabātajai gāzei arī "tiks klāt".

Straujuma teica, ka pirmdien, 17.martā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) dodas ar Briseli, kur tiksies ar citiem ārlietu ministriem un lems par sankciju noteikšanu Krievijai. "Sankcijas skars vīzas un bankas kontu iekasēšanu 20-30 cilvēkiem, kuri ir tieši saistīti ar iebrukumiem. Savukārt nākamās nedēļas beigās plānotajā Eiropas Padomē, visu valstu vadītāji apstiprinās vai noteiks tālākas sankcijas," viņa teica.

Ministru prezidente uzdevusi Ekonomikas ministrijai, Satiksmes ministrijai un Zemkopības ministrijai veikt aprēķinus par iespējamajām ekonomiskajām sankcijām un zaudējumiem. Otrdien, 18.martā, valdības sēdes slēgtajā daļā tiks skatīti ministriju sagatavotie ziņojumi.

Jautāta, vai zaudējumi mērāmi desmitos vai simtos miljonu, Straujuma teica: "Sliktākais ir aiziet līdz simtiem [miljonu],". Viņa piebilda, ka zaudējumi netiks izjusti uzreiz. "Bet es gribu redzēt visus aprēķinus, un tad es varēšu runāt, lai nebūtu nekādu spekulāciju un mūsu aprēķinu izmantošana,".

Valsts budžetā rezervē pašlaik esot līdzekļi neparedzētiem gadījumiem 25 miljonu eiro apmērā, kuri tiek taupīti. "Jāredz kas notiks un kādi pasākumi būs nepieciešami," teica Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē