Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ušakovs: Katra diena, kurā valdība netraucē mums strādāt, ir brīnišķīga

Katra diena, kurā valdība netraucē mums strādāt, ir brīnišķīga diena. Un šādu dienu, par laimi, ir gana daudz – mēs no sirds pateicamies valdībai par to, Neatkarīgajai Rīta Avīzei intervijā paudis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Ir, protams, viņai arī grūtās dienas – ir daudz kas jākonsolidē, un pirmais, pie kā tā parasti ķeras, kad ir kaut kas jākonsolidē, ir pašvaldības. Tad gan mēs esam spiesti stīvēties pretī un aizstāvēt rīdzinieku intereses. Iedzīvotāju ienākumu nodokļa pārdalīšana gan nebija korekts valdības gājiens. Mēs jau gan neko labu no šīs koalīcijas negaidām. Bet nevajag jau arī neko daudz – pats galvenais ir, lai netraucē," avīzei sacīja N.Ušakovs.

Jautāts par Rīgas domē plānotajiem budžeta grozījumiem, N.Ušakovs teica, ka budžeta ieņēmumu daļa pildās pat labāk, nekā paredzēts. "Tagad varēsim pielikt klāt naudu skolu remontdarbiem, pateicoties šiem grozījumiem, renovēsim divas skolas. Varēsim īstenot virkni projektu, kas saistīti ar vidi. Tad vēl būs Māras dīķa apkārtnes vides sakārtošana un tiks savests kārtībā tunelis pie Rīgas Centrālās stacijas. Jo pašlaik tur izskatās tā, it kā joprojām Rīgā būtu deviņdesmito gadu sākums. Tāpēc sakārtosim gan tuneli, gan apkārtējo teritoriju. Tiks pabeigts parks Pļavniekos. Un turpināsim visu pārējo, kas saistīts ar sociālajām programmām, sabiedrisko transportu," teica Rīgas mērs. Viņš piebilda, ka 10 miljoni latu, kas "iesaldēti" Latvijas Krājbankā, neietekmēs operatīvo darbību.

Jautāts, vai pašreizējā koalīcija domē atbalstīs grozījumus budžetā, Rīgas domes priekšsēdētājs avīzei atzina, ka pašreizējā Rīgas domes koalīcija strādā kā vienota komanda. "Tas mums bija apzināts lēmums: ieguldīsim šajā sasaukumā vairāk skolās un bērnudārzos, pēc tam ķersimies klāt ceļiem, ielām. Ir svaigi uzbūvēts satiksmes pārvads Mežaparkā. Tiks sakārtota Daugavgrīvas iela, lai samazinātu korķus tajā vietā un lai sakārtotu vidi tur apkārt. Projekts pašlaik notiek pilnā sparā. Lietuvieši tur būvēs savu lielu veikalu, bet mēs labiekārtosim apkārt visu teritoriju pie Zunda kanāla. Būs normāla vide, kur varēs atpūsties, staigāt, braukāt ar velosipēdiem," apgalvoja Rīgas mērs. Viņš arī atzina, ka paredzēts būvēt trešo kārtu Dienvidu tiltam, Ziemeļblāzmas kultūras nama parka sakārtošana tiks pabeigta šogad un nākamajā gadā tiks pabeigta arī ēka, kā arī 2014. gadā plānots sākt būvēt pārvadu pāri Sarkandaugavas pārbrauktuve.

Intervijā Neatkarīgajai Rīgas mērs sacīja, ka rūpīgi vēros, kādas Tallinā būs sekmes ar bezmaksas sabiedrisko transportu. "Cik tas izmaksās, vai tiešām būs ieguvumi videi un cilvēki būtiski mazāk pārvietosies ar auto. Un cik izmaksās, kā tas tiks administrēts. Skatīsimies, ko viņi izvingros, un tad lemsim, vai šī pieredze ir izmantojama Rīgā vai nav," teica N.Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē