Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valdošie ir nolēmuši ēst restorānā nemaksājot

Atceros reiz gadījumu, kad tika pieķerts latvietis Parīzē, kas, nesamaksāt par pusdienām restorānā uzskatīja par aizraujošu sportu. Tāpat arī vakar Saeimas Budžeta un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijās tika lemts neatbalstīt ierosinājumus saistīt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamo minimumu ar minimālo algu. Tas ir tā pat kā pēc sātīgām pusdienām pateikt, ka par to maksās kāds cits. Un svarīgākais ir iemesls! Tas esot par dārgu!

Darbaspēka nodokļu izmaiņas paredz, ka neto ienākumi iedzīvotājiem, kas pašlaik saņem minimālo algu, augs par 70,48 eiro. Salīdzinājumā ar pagājušā gada pieaugumu 3,44 eiro (uz rokas), tas ir milzīgs lēciens.

Taču, svarīgākais – 64 eiro no tiem maksās uzņēmējs, bet tikai 6,5 eiro valsts, samazinās nodokļus neapliekamā minimuma pacelšanas rezultātā. Ja valsts ir tik dāsna, tad atlika vien tikai pacelt neapliekamo minimumu līdz minimālajai algai? Tomēr vieglāk ir taču ieskatīties cita kabatā. Ja valstij tas ir par dārgu, tad varbūt nevajag iet uz dārgu restorānu?

Vakar izskanēja viedoklis – bet gribās taču, lai cilvēki dzīvo labāk. Manuprāt, tikai garīgi slimais varētu teikt pretējo. Bet kā tad ar to maksāšanu? Budžetam par dārgu, bet uzņēmēji klusē, jo zina apvedceļu. Mani pēc šādām pusdienām šķebina.

 

Top komentāri

JUpis
J
Kārtējais ciniskais valdošās kliķes gājiens. Plebeji.
Jantariks un Co
J
Un ko Jūs visi domājāt ???!!! Mums ir viegli ?! Mēs jau trešo gadu desmitu pie Siles cīnāmies !!! Jūs neizprotat, ka MUMS vajadzīga nauda, lai pabarotu uzblīdušo valsts pārvaldes aparātu un atbalstītu mūsu shēmas ! Bet Jums būs piga !!! Neceriet uz ko citu un balsojiet par mums vienmēr. Mēs un mūsu parteja esam īstenie latviešu interešu aizstāviji !
Olufs
O
Minumumu necels, jo tad cilvēki patiešām saņems mazliet vairāk. Reformas mērķis -nopelnīt uz ierindas pilsoņu rēķina. Vai kāds ir parēķinājis, par cik degvielas akcīzes celšanas rezultātā sadārdzināsies sabiedriskais transports un pārtika, kuru veikaliem piegādā ae autotransportu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē