Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Var samazināt abortu skaitu

Lai sāktu samazināt abortu  skaitu Latvijā, ir vajadzīga veselības un dzīves mācības ieviešana  skolās, iekļaujot morāles, ētikas un garīguma uzsvēršanu - pieaicinot mūsu garīdzniecību tā visa nostiprināšanā, līdzsvaram un balansam.  Tikai ar un caur izglītību sāksim sasniegt abortu  skaita  samazināšanos ilgtermiņā.

Visus šos  gadus valdība un Saeima nepievērsa uzmanību tam, domādami, ka viss nokārtosies pašplūsmes ceļā. Tagad  esam nonākuši pie kritiskā  stāvokļa, ka  esam  beidzot spiesti ko darīt. Tik  daudz, ko esam  zaudējuši un nokavējuši, bet bezcerīgi tas nav. Tikai  ar lielu apņemšanos un pārliecību varēsim sākt ko uzlabot. Pārliecināt ir grūti, ja nav pārliecības, par ko. Vairs nedrīkstam  skatīties atpakaļ, ne pa  labi, ne pa kreisi. Mērķi esam iecerējuši  un nosprauduši. Tagad atliek sākt  pierādīt un  parādīt, ka esam spējīgi to sasniegt un veikt.

Šinī cilvēktiesību ērā ar  likumu nav ieteicams ko  aizliegt vai atļaut, sevišķi,  kas  attiecās uz  abortu jautājumu. Tādā  purvā  apmaldīsimies un  varam  tikai iestigt. Risinājumi ir jārada  un jāveic ar  izglītību,  kas  sagatavotu mūsu jaunos cilvēkus atbildīgai dzīvei ar  garīgumu, ētiku, morāli un ģimeniskām vērtībām. Atbildībai jābūt pret  sevi, vienam pret  otru  un  sabiedrību. Tādā  veidā varēsim sākt  stiprināt valsti ilgtermiņā. Mums  ir jāsniedz informācija un  atbalsts, kas izriet no ģimenes, skolas, kristīgām vērtībām.

Nav taisnīgi nepelnīti  vainot ārstus - medicīnas un  ārstniecības  personālu, ka  mūsu valstī - Latvijā - ir  tik daudz abortu. Valstī  valda neziņa un  minimālo  zināšanu trūkums par dzīvi un  tās  varbūtējiem daudzajiem  sarežģījumiem.

Kā lai ceļam apziņu un  pašapziņu?  Galvenais ir jāceļ  pašapziņa  un  apziņa sakot, ka  mums  ir  vajadzīgi bērni.  Viens  vienkāršs un neuzkrītošs, bet  efektīgs veids  sākumā varētu  būt, ka  Latvijas  pasts izdod  pastmarku  sēriju, kas godinātu  un  godā  celtu ģimeni: tēvu, māti, bērnus -  trīs  vai četrus. Mums  ir  visāda veida  pastmarkas  visam  kam: zvēriem, putniem, pilīm, utt., bet  ne  stiprai  ģimenei. Šīm  pastmarkām ir jābūt apgrozībā ilgu, ilgu laiku, apmēram  tāpat  ka  ģērboņu pastmarkām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē