Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Zatlers: Tikai minimāli mainot MK sastāvu, iepriekšējās valdības gāšana būs izrādījusies bezjēdzīga

Ja nākamajā Ministru kabinetā izmaiņas būs minimālas, iepriekšējās valdības gāšana būs izrādījusies bezjēdzīga, sarunā ar aģentūru LETA pauda bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Eksprezidents neslēpa sarūgtinājumu, ka premjerministra amata kandidāti tomēr nesacentās viens ar otru publiskās diskusijās, no kā sabiedrība tikai iegūtu. "Vai nu viss bija skaidrs jau pirms mēneša, vai arī nobijās no publiskas diskusijas. Tad ir jāuzdod retorisks jautājums - kādēļ?" vaicāja Zatlers. Viņš arī piebilda, ka pašlaik "visa spēlēšana būs vienos vārtos - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS)".

Lūgts prognozēt nākamās valdības veidošanas procesu, Zatlers norādīja, ka process pašlaik nav beidzies. "Ja valdība būs tieši tāda pati, kāds bija prezidenta uzstādījums - pēc iespējas mazāk tajā mainīt, tad kāda velna pēc vispār vajadzēja [iepriekšējo valdību] nogāzt? Tie uzstādījumi visu laiku runā viens otram pretī, kas faktiski nozīmē, ka nebija nekādas vajadzības gāšanai," sacīja Zatlers, piebilstot, ka "nekas labāks mūs nesagaida".

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo Vienotības premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un ZZS nominēto premjera amata kandidātu Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Tagad koalīcijas partneriem būs jāmēģina vienoties par darbu valdībā Kučinska vadībā, kas būs sarežģīti, jo Vienotības līdere Solvita Āboltiņa ir paziņojusi, ka Vienotība, visticamāk, neatbalstīs ZZS premjera amata kandidātu. Tāpat koalīcijas partijām būtu jāvienojas par jaunās valdības sastāvu, atbildības jomu sadalījumu un ministru amata kandidātiem, par ko neformālās sarunās arī iezīmējušās asas domstarpības. Par jaunās valdības apstiprināšanu jābalso Saeimai.

Kučinskis aicina partiju Vienotība nepamest valdošo koalīciju un strādāt viņa vadībā. Jaunā valdība būtu jāveido pašreizējās koalīcijas trīs partijām, pēc savas nominēšanas norādīja Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka gaidīs partijas Vienotība atbildi par to, vai tā ir gatava strādāt politiķa vadītā valdībā, un līdz sarunām ar Vienotības pārstāvjiem Kučinskis pagaidām izslēdz iespēju runāt ar mazajām partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē