Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zemnieku Saeima: Straujuma ir profesionāle

Zemnieku Saeimai izveidojusies konstruktīva un abpusēji auglīga sadarbība ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu, taču reizēm gribētos, lai ministrei būtu vairāk drosmes pieņemt izšķirīgus, varbūt ne vieglus lēmumus, kas straujāk veicinātu ražošanas attīstību un efektivitāti, portālam Diena.lv sacīja Zemnieku Saeimas pārstāve Ilona Kuzmiča.

Ņemot vērā, ka ministrei ir iepriekšējā darba pieredze Zemkopības ministrijā (ZM), viņai ir zināmi gan nozares eksperti, gan lauksaimniecības specifika. Protams, pēdējo gadu laikā nozarē notikušas būtiskas izmaiņas un pašlaik tā strauji attīstās, tomēr jūtams, ka ministre ir profesionāle, iedziļinās un ātri spēj orientēties jautājumos, kas lauksaimniekiem ir būtiski, norādīja I. Kuzmiča.

Tāpat viņa atzīst, ka L. Straujuma ieklausās un aktīvi diskutē ar nozares pārstāvjiem, turklāt jāņem vērā, ka lauksaimniecības nozarē ir ļoti daudz dažādu viedokļu un nav viegli šos viedokļus apvienot.

Lauksaimniekiem, protams, gribētos, lai raitāk norit darbs pie zemes kreditēšanas programmas uzsākšanas un sakārtotos gadiem "vilktais" Medību likums. Tāpat lauksaimnieki ļoti cer uz vienlīdzību Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumu ziņā.

Zemnieku Saeima uzsver, ka šis gads būs svarīgs piena nozares attīstības programmas izstrādē, tāpēc lauksaimniekiem un ministrijai kopā jāspēj identificēt, kāda būs piena nozares konkurētspēja 2015.gadā, kad tiks atceltas piena kvotas. "Visās nozarēs vēl daudz darāmā, lai nodrošinātu pārtikas pašpatēriņu valstī, tādēļ būtiski ir aktīvi virzīt lauksaimniecisko produktu ražošanu. Svarīgi jau savlaicīgi nodrošināties, lai brīdī, kad brīvajā tirgu piena cena būtiski kritīsies, sektorā neiestājas šoks," sacīja I. Kuzmiča.

Nospraustos mērķus, kurus lauksaimniecības nozare noteikusi, proti, ražojošās lauksaimniecības aktīva atbalstīšana un attīstīšana, nedrīkstētu mainīt pa gadiem, bet gan konsekventi turpināt ceļu uz mērķu sasniegšanu. Tāpat nedrīkstētu aizmirst lauku iedzīvotājus – veidojot nākamā plānošanas perioda atbalsta programmas, jābūt skaidram atbalstam lauku vides veidošanai un infrastruktūras sakārtošanai.

"Ir skaidrs,  ka lielās izmaiņas nevar panākt dienas laikā, tāpēc Zemnieku Saeima ir pārliecināta, ka kvalitatīvas un efektīvas izmaiņas lauksaimniecībā vēl ir priekšā," portālam Diena.lv pauda I. Kuzmiča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē