Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zīle: Eiropas Komisijas piekāpšanās Gazprom vērtējama ļoti negatīvi

Eiropas Komisijas (EK) mierizlīguma variants ar Gazprom ir vērtējams ļoti negatīvi un ir uzskatāms par piekāpšanos Krievijas gāzes kompānijai, aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle.

Eiroparlamentārietis secina, ka diemžēl no EK puses pret Krievijas gāzes kompāniju ir liela iecietība un pretimnākšana, bet vienlaikus pozitīvi vērtē EK "brašo turēšanos un enerģiju" cīņā pret ASV kompānijām Apple un Google.

Uz gāzes tirgus nākotni kopumā deputāts raugās optimistiski, uzsverot, ka Gazprom ļoti labi zina, ka notiek aktīvas pārmaiņas gāzes tirgū. Ja tomēr tiks pārkāpta vienošanās, tad EK būs iespējas pieprasīt ļoti bargu sodu, kas sastādītu 10% no kompānijas apgrozījuma.

"Punkti, uz ko Gazprom ir piekritis vienošanās ietvaros, ir saistoši paši kompānijai, tāpēc domāju, ka Gazprom nepārkāps noslēgto vienošanos ar EK, un būs parādījusi, ka tiek no šādas situācijas ārā diezgan veiksmīgi,” norāda Zīle.

Kā ziņots, EP deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība) sagaida daudz asāku EK rīcību Gazprom lietā un pēc viņa iniciatīvas par enerģētiku atbildīgās komitejas vadītājs Ježijs Buzeks un komitejas lielāko politisko grupu koordinatori ir nosūtījuši vēstuli EK Konkurētspējas komisārei Margrētei Vestagerei, pieprasot kompensēt zaudējumus dalībvalstīm un patērētājiem, kas uzņēmuma negodprātīgās rīcības dēļ ir pārmaksājuši par tā piegādāto gāzi.

Top komentāri

Gerhards
G
Pieminiet Šrēderu. Merkele un Junkers arī cer uz siltiem amatiem Gazprom padomē!!! Pērkamie bezmugurkaula R-eiropieši!!! Nožēlojamie!
Bet
B
varbūt latviešu tauta ārpus ES beigs izmirt? Vai formāla neatkarība, kuraas patiesībā nav, ir pietiekama kompensācija par tautas izmiršanu? ES - latviešu tautas kapsēta.... Kam vajadzīga tāda "neatkarība"? Pērkamiem politiķiem-kangariem, liberastiem, pedofiliem?
krams
k
https://www.youtube.com/watch?v=pa4IUZ5dfBc
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē