Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

53% Latvijas ģimeņu budžetu veido viena cilvēki ienākumi

Vairāk nekā pusei jeb 53% Latvijas mājsaimniecību budžetu veido viena cilvēki ienākumi, noskaidrots "Swedbank" veiktajā aptaujā.

Nedaudz vairāk nekā divām piektdaļām jeb 41% ģimeņu budžets veidojas no divu cilvēku ienākumiem.

Savukārt 6% aptaujāto norādījuši, ka uztur tikai paši sevi.

Kā šodien tikšanās laikā ar žurnālistiem atzina "Swedbank" Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs un valdes loceklis Ģirts Bērziņš, aptaujas dati rāda, ka vairāk nekā pusei ģimeņu budžets ir pilnībā atkarīgs no viena galvenā pelnītāja, kas savukārt liecina, ka situācija ir salīdzinoši nestabila un arī nedroša, tāpēc ģimenēm būtu jārūpējas par uzkrājumu veidošanu.

Viņaprāt, arī ģimenes budžeta plānošanā būtu jāvadās pēc principa - cerot uz labāko, gatavoties sliktākajam.

"Swedbank" norāda, ka katram pelnītājam ģimenē būtu jābūt vismaz trīs mēnešalgu, bet ideālā gadījumā sešu mēnešalgu uzkrājumiem jeb "drošības spilvenam", kas palīdzētu pārdzīvot darba zaudējumu un pielāgoties jaunajiem apstākļiem bez milzīga diskomforta.

Savukārt ģimenes finansiālajai aizsardzībai esot jādomā arī par dzīvības apdrošināšanu, kas palīdzētu pēkšņu dzīves pavērsienu gadījumā, piemēram, notiekot nelaimes gadījumiem. Ģimenes finansiālajai aizsardzībai esot nepieciešama summa, kas līdzvērtīga 12 mēnešu ienākumiem un papildus arī varētu nosegt kredītsaistības.

Pati "Swedbank" gan aprēķinājusi, ka 12 mēnešalgu uzkrāšanai, ik mēnesi atliekot 5% algas, jākrāj vismaz 20 gadus. Turklāt, ja ienākumi aug, arī krāšanas laiks palielinās. Tāpēc bankas vērtējumā risinājums varētu būt dzīvības apdrošināšana, kas pasaulē ir izplatīts risinājums, lai pasargātu ģimeni arī dzīves ļaunākajās situācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas