Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olainfarm akcionāru vairākums pieprasa padomes locekļu Krastiņa un Velmera nekavējošu atkāpšanos

A/s Olainfarm akcionāru vairākums pieprasa Kārlim Krastiņam un Haraldam Velmeram nekavējoties atkāpties no Olainfarm padomes locekļu amatiem saistībā ar uzticības zaudēšanu un jauniem apstākļiem saistībā ar iespējamo krāpšanas lietu ar Olainfarm akcijām, portālu Diena.lv informēja SIA Olmafarm padomes loceklis Pēteris Rubenis.

Akcionāri jau maija sākumā bija nosūtījuši rakstveida pieprasījumu abiem padomes locekļiem atkāpties, taču saņēmuši atbildi, ka ne Krastiņš, ne Velmers neplānojot to darīt.

Kā zināms, Padomes locekļi ir akcionāru uzticības personas, kuras pārstāv akcionāru intereses akcionāru sapulču starplaikos un pārvalda uzņēmumu akcionāru interesēs, līdz ar to Krastiņa un Velmera rīcības dēļ ir radusies situācija, ka padomē turpina darboties divi padomes locekļi, kuriem nav akcionāru vairākuma uzticības un kuriem līdz ar to vajadzētu nekavējoties pamest vēlēto amatu.

Rubenis norāda, ka padomes locekļa amats ir vēlēts amats, un tieši tie akcionāri, kas Krastiņu un Velmeru
iepriekš ievēlēja padomē, šobrīd, pēc saņemtās informācijas par viņu iesaisti iespējamā krāpšanā, uzticības zaudēšanas dēļ ir pieprasījuši viņu nekavējošu atkāpšanos.

Akcionāriem nav izprotama abu padomes locekļu rīcība, kad pēc skaidras norādes par uzticības zaudēšanu tie mēģina “turēties pie krēsliem” un turpināt saņemt pārmērīgās atlīdzības situācijā, kad akcionāru vairākums to nevēlas. Turklāt pēdējo padomes sēdi Krastiņš ar Velmeru boikotēja, liedzot pieņemt svarīgus lēmumus Olainfarm attīstībai. Šāda rīcība nav atbilstoša godīgai un profesionālai korporatīvai videi, norāda Rubenis.

Akcionāru rīcībā ir nonākusi arī informācija, ka tieši Velmers ar Krastiņu tikai dažas dienas pirms vērienīgā mēģinājuma īstenot krāpniecību, 22.aprīlī, ir lidojuši uz ārvalstīm, lai iespējams tiktos ar Čehijas pilsoņiem, kuri vēlāk 30.aprīlī tika aizturēti lidostā Rīga, saistībā ar iespējamo iesaisti krāpšanas lietā.

Šobrīd akcionāri ir vērsušies pie Olainfarm padomes priekšsēdētāja Gundara Bērziņa ar aicinājumu nepieļaut, ka Velmers un Krastiņš turpmāk iesaistās padomes darbā, un ar aicinājumu nodrošināt, ka tiek panākta viņu atkāpšanās no ieņemamajiem amatiem.

Olainfarm valde ir arī sasaukusi akcionāru sapulci jau šī gada 17.jūnijā, kad plānots pārvēlēt atsevišķus Olainfarm padomes locekļus saistībā ar uzticības zaudēšanu no akcionāru vairākuma puses.

Kā iepriekš ziņots, akcionāres, kuru starpā iepriekš ilgstoši vadīja nesaskaņas pēc Valērija Maligina nāves, ir radušas iespēju izvēlēties kopīgo pārstāvi un vēlas turpmāk kopīgi pārvaldīt uzņēmumu, nevis iesaistīt tās pārvaldē personas, kuras zaudējušas akcionāru uzticību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas