Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 753 Covid-19 gadījumi

Piektdien Latvijā atklāti 753 jauni Covid-19 gadījumi, bet trīs Covid-19 pacienti miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Tādējādi reģistrēts otrs lielākais diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu skaits līdz šim. Rekordliels diennaktī inficēto skaits - 898 - tika atklāts trešdien.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA atzina, ka SPKC joprojām apkopo informāciju par infekcijas izplatību. Vienlaikus viņa informēja ka no pagaidām pieejamās informācijas var secināt, ka tendence saglabājas - joprojām apmēram pusei saslimušo nav nosakāms infekcijas avots, bet tie, kuriem ir noteikts infekcijas avots, galvenokārt inficējas ģimenes lokā vai bijuši Covid-19 slimnieku kontaktpersonas.

Viena no mirušajām personām bijusi vecumā no 85 līdz 90 gadiem, bet divas - no 80 līdz 85 gadiem. Kopumā līdz šim Latvijā mirušas 193 ar jauno koronavīrusu inficētas personas.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 7645 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvi bijuši 9,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimusi 16 561 persona, bet izveseļojušās 1719 personas.

Papildināta visa ziņa.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas