Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 13 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1715 Covid-19 testi un reģistrēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Ja salīdzina ar trešdienas datiem, kad tika reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi, tad aizvadītajā diennaktī ar Covid-19 sasirgušo skaits ir gandrīz dubultojies.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atgriezušies no ārvalstīm, proti, no Spānijas un Krievijas, pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar saslimušo, diviem cilvēkiem bijis kontakts ar ārzemnieku privātā pasākumā. Ar četriem saslimušajiem sākta saziņa un vēl tiks precizēta papildu informācija.

Līdz šim valstī veikti 163 769 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1154 personas un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies vēl 11 cilvēki, līdz ar to uz 9.jūliju atveseļojušies ir 1019 cilvēki. Patlaban aktīvi inficēti ir 105 cilvēki.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajām jaunajām saslimšanām ar Covid-19 desmit gadījumi fiksēti Rīgā, divi Olaines novadā un viens Liepāja.

Rīgā reģistrēti arī divi no iepriekšējās dienās atlabušajiem, tādēļ kopējais aktīvo inficēto skaits galvaspilsētā pašlaik ir 54. Savukārt Liepāja un Olaines novadā kopējais aktīvo inficēto skaits joprojām nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

No reģistrētajiem jaunajiem 13 saslimušajiem trīs ir vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem, pa diviem saslimušajiem ir vecuma grupā no 10 līdz 19 gadiem, no 30 līdz 39 gadiem, no 40 līdz 49 gadiem, kā arī vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Pa vienam saslimušajam ir arī vecuma grupā līdz deviņiem gadiem un vecuma grupā virs 70 gadiem.

Savukārt izveseļojušies ir visi inficētie Valmierā, kā arī Lielvārdes un Tukuma novadā. Tādējādi kopumā pašlaik inficētie ar Covid-19 dzīvo 25 Latvijas pašvaldībās.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Patlaban stacionāros ārstējas četri ar jauno koronavīrusu sirgstošie, no tiem trīs pacienti ir ar vidēji smagu, bet viens - ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 182 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

pievienota 5. līdz 8.rindkopa

 

 

Top komentāri

dabas novērojums
d
Robežas ir atvērtas, sekas ir klāt.
ha, ha
h
12. martā, kad atklāto inficēšanās gadījumu vienā diennaktī pirmoreiz bija sasniedzis 6 cilvēkus, valdība izsludināja ārkārtas stāvokli.
edvins
e
Arī transportlīdzekļos cilvēki lielais vairums uzvedās, kā stulbas aitas, maskas lieto ļoti mazs procents cilvēku. Lien viens otram klāt, jo redz ir atcelti gandrīz visi ierobežojumi. Vai tiešām cilvēki ir tik aprobežoti savā prātiņā, ka nesaprot, ka vīruss nekur nav pazudis. Tas var uzplaiksnīt vēl ar daudz lielāku skaitu ikdienā saslimušo! Es redzu, ka cilvēki nemācās no citu valstu kļūdām! Ka neattopās pie sasistas siles!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas