Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apmierinoši braukšanas apstākļi vien uz pāris ceļiem valstī

Turpinoties snigšanai arī naktī uz pirmdienu, apmierinoši braukšanas apstākļi ir vien Veclaicenes virzienā (Vidzemes šoseja) no Līgatnes līdz Veclaicenei un Valkas virzienā no Braslas tilta līdz Valkai, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC) un Latvijas autoceļu uzturētājs.

Pašlaik ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 183 Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas tīra un kaisa brauktuves, vispirms attīrot galvenos un pēc tam reģionālos ceļus kā arī vietējos autoceļus prioritāri tur, kur kursē sabiedriskais autotransports. 

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienā daudzviet snigs, autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi būs slideni, kā arī snigšanas laikā pasliktināsies redzamība. 

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji. 

LVC mājas lapā www.lvceli.lv ir pieejama skaidrojošā informācija par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, kā arī interaktīvā ceļu karte, kur attēloti aktuālie braukšanas apstākļi valsts galvenajos autoceļos. 

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem LVC pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas