Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atceļ ārkārtas medicīnisko situāciju Austrumu slimnīcā

Uzlabojoties kopējai gultu noslodzei Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) atcelta ārkārtas medicīniskā situācija, aģentūru LETA informēja RAKUS komunikācijas speciālists Mārtiņš Vilcāns.

Kā liecina RAKUS dati, 8.septembrī kopējā gultu noslodze sasniedza 75%, savukārt šodien gultu noslodze veidoja 72,9%. Savukārt Covid-19 gultu noslodze 8.septembrī veidoja 59%, bet šobrīd tā sasniegusi 69% līmeni. Covid-19 intensīvo gultu noslodze 8.septembrī esot sasniegusi 108%, bet šobrīd tā nokritusies līdz 67%.

Intensīvās terapijas kopējā gultu noslodze 8.septembrī bija 85%, bet šodien - 69%. Atgūšanās jeb "recovery" gultas vēl joprojām ir tukšas. 8.septembrī prombūtnē bija 23% intensīvās terapijas personāla, bet šodien - 20% personāla.

Atkārtoti izvērtējot ārkārtas medicīniskās situācijas kritērijus, šodien RAKUS nolēma atcelt ārkārtas medicīnisko situāciju slimnīcā.

Pagājušās nedēļas sākumā RAKUS bija izveidojusies kritiska situācija saistībā ar intensīvās terapijas gultu noslodzi un personāla pieejamību intensīvajā terapijā. Rezultātā bija jāatliek vairākas smagas operācijas, kā arī jāslēdz viena no operāciju zālēm, nosūtot tās personālu darbam Intensīvās terapijas klīnikā. 

Augstās darba noslodzes un izdegšanas rezultātā, tuvojoties rudens sezonai, virkne Intensīvās terapijas klīnikas darbinieku bija sasirguši. Tāpēc 6.septembrī tika pieņemts lēmums slimnīcā izsludināt ārkārtas situāciju. Kā skaidroja RAKUS, tas tiek darīts gadījumos, ja medicīniskās situācijas kritēriji pārsniedz noteiktos rādītājus jeb pēc tā saucamā luksofora principa.

Pagājušās nedēļas laikā, sadarbojoties ar Veselības ministriju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), reģionālajām un lokālajām slimnīcām, situāciju slimnīcā izdevies stabilizēt, samazinot smago un neatliekamo pacientu plūsmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas