Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bērziņš par ārkārtas sēdes sasaukšanu par pensiju likumu izlems pirmdien

Valsts prezidents Andris Bērziņš nākamajā nedēļā paziņos, vai sasauks Saeimas ārkārtas sēdi par pensiju likuma grozījumiem, informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Ar šādu lūgumu pie viņa vērsušies gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), gan "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas deputāti, aicinot sēdi sasaukt 25. augustā.

Bija iecerēts, ka ārkārtas sēde notiks tikai septembrī, taču tad deputāti iecerējuši pensiju likuma grozījumus pieņemt jau galīgajā lasījumā.

Pirmie pie Bērziņa vērsās ZZS, tad sekoja SC vēstule. SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pamatoja, ka tas darīts, lai iedrošinātu Valsts prezidentu sēdes sasaukšanai, jo ZZS un SC kopā parlamentā esot vairākums.

Pensiju likuma grozījumi paredz pagarināt tiesības vecuma pensiju pieprasīt priekšlaicīgi, saglabāt iespēju priekšlaicīgi pensionēties personām, kuras līdz 18 gadu vecumam audzinājušas bērnu invalīdu, ieskaitīt darba stāžā periodu, kurā Latvijas pilsonis dienējis PSRS bruņotajos spēkos līdz 1991.gadam, kā arī pagarināt iespēju pensionēties ar atvieglotiem noteikumiem personām par darbu sevišķi kaitīgos un sevišķi smagos darba apstākļos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos.

Jau ziņots, ka no likumprojekta tika svītrots priekšlikums par pensiju indeksācijas atjaunošanu mazajām pensijām, lai nekavētu pārējo grozījumu pieņemšanu. Indeksācijas atjaunošanu neatbalstīja Finanšu ministrija.

Bērziņš šonedēļ žurnālistiem atkārtoja, ka nevirzīs iespējamas izmaiņas pensiju likumā, kamēr nebūs panākta koalīcijas vienošanās. Viņš uzsvēra, ka pensiju jautājums ir skatāms kompleksi un ir saistīts ar 2012.gada budžetu un tā konsolidāciju un to "nevar atsevišķi izraut".

"Kamēr nav koalīcijas vienošanās, tikmēr nekādā veidā risināms nav. Tas ir saistīts ar 2012.gada budžeta situāciju, to nevar atsevišķi izraut," sacīja Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas