Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Izraugoties premjera amata kandidātu, ZZS ņemšot vērā Valsts prezidenta kritērijus

Izraugoties Ministru prezidenta amata kandidātu, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ņems vērā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nosauktos kritērijus, tostarp par nepieciešamību kandidātam būt ar labu reputāciju un atbalstu sabiedrībā, norāda ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Šādi politiķis atbildēja uz vaicājumu par to, kāpēc arī labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) minēts kā iespējamā kandidatūra uz valdības vadītāja amatu, lai gan viņš ir otrais nepopulārākais valdības loceklis pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība). Krauze norādīja, ka Augulis kā iespējamais kandidāts tika minēts pirms 12.Saeimas vēlēšanām. ZZS valdes priekšsēdētājs gan uzsvēra, ka viņš nav nosaucis nevienu iespējamo kandidātu. Auguli vēl piektdien kā piemērotu valdības vadīšanai minēja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Politiķis skaidroja, ka, vērtējot kandidātus, tiks ņemti vērā arī ilgtermiņa reitingi, savukārt attiecībā uz iespējamiem kandidātiem, kuri ir piedalījušies Saeimas vēlēšanās, tiks vērtēts arī viņu saņemtais uzticības līmenis no tautas.

Viszemāk novērtētais ministrs novembrī bija labklājības ministrs Augulis (ZZS), kura reitings bija mīnus 21,4 punkti, liecina "Latvijas faktu" dati par ministru un amatpersonu reitingiem.

Vaicāts par ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) iespējām kļūt par pretendenti uz premjerministra amatu, Krauze norādīja, ka biedri viņas kandidatūru pagaidām nav izvirzījuši, līdz ar to nav sākta arī tās apspriešana. Politiķis Reiznieci-Ozolu vērtē kā ļoti labu ministri, kas ir gudra un rūdīta, lai ieņemtu dažādus amatus. Viņš skaidroja, ka ir cilvēki, kas labi strādā jau pašreizējos amatos, par ko liecina arī no uzņēmējiem saņemtās labās atsauksmes par ekonomikas ministri.

Neoficiāli tiek minēti dažādi iemesli, kāpēc ir skepse par Reiznieces-Ozolas iespējām pašlaik topošās valdības veidošanas laikā tikt virzītai kā kandidātei uz premjerministra amatu. Tiek norādīta nepieciešamība uz lielāku darba pieredzi un to, ka Reizniecei-Ozolai būšot iespējas kandidēt uz valdības vadītājas posteni arī vēlākā nākotnē. Kāds ZZS politiķis pieminēja arī partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja Aivara Lemberga nostājas lomu šajā jautājumā.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību izvirzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas Vienotībai. Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru. Savukārt Augulim ir ļoti negatīvs reitings, līdz ar to viņa virzīšana premjera amatam būtu pretrunā ar pašas ZZS proponēto principu, ka nākamajam premjeram jābūt arī atbalstam sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas