Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepājas partija deleģē kandidātus ZZS sarakstā, sadarbosies arī ar citiem

Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija ir izšķīrusies 10. Saeimas vēlēšanās deleģēt Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sarakstā Saeimas deputāti Aiju Barču un Liepājas Universitātes rektoru Oskaru Zīdu. Partijas kongresā trešdien tika nolemts sadarboties arī ar citiem politiskajiem spēkiem, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku Liepājas pārstāvniecību nākamajā Saeimā. Kongresa delegāti debatēs atzina, ka tikai tā varēs panākt līdzekļu piesaisti ar reģiona attīstību saistītiem projektiem.

Kongresā ir izvirzīti vēl četri kandidāti, kuri varētu startēt Saeimas vēlēšanās no citiem politiskajiem spēkiem — Liepājas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Irēna Opšteine, Ostas kapteinis Eduards Raits, diriģents Imants Jānis Resnis un Jaunatnes centra vadītājs Pāvels Jurs. E.Raits pieļāvis iespēju startēt kopā ar TB/LNNK un Visu Latvijai!, savukārt I. Resnis gatavs kandidēt no tā politiskā spēka saraksta, kurā viņu deleģēs valde.

A.Barča ZZS vērtē kā prognozējamāko politisko spēku. Viņa uzstājoties atzina, ka saņēmusi piedāvājumu arī no Saskaņas centra kandidēt Latgales vēlēšanu apgabalā. Iepriekš bija izskanējis, ka A. Barču savā sarakstā aicinājusi arī apvienība Vienotība, uz kuru viņa raugās piesardzīgi, jo «var just, ka apvienības iekšienē šīs vienotības nav». Kongresā tika pieļauta sadarbība arī ar partiju apvienību Par labu Latviju, kuru veido Tautas partija (TP) un LPP/LC, kā arī vairākas reģionālās partijas.

Šajā Saeimā Liepājas partijai ir sadarbības līgums ar TP. U. Sesks ir arī piedalījies TP un LPP/LC rīkotajās sanāksmēs atpūtas kompleksā Lido. Taču A. Barča norādīja, ka TP virzot vVienas pieturas aģentūras projektu, kurā kā reģiona centrs parādoties Kuldīga, kas nav izdevīgi ne Liepājai, ne Ventspilij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas