Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LTAB: Vidēji reizi 12 gados auto īpašnieki iekuļas avārijā

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), balstoties uz datiem par noslēgto apdrošināšanas līgumu skaitu un izraisīto ceļu satiksmes negadījumu daudzumu, secinājis, ka katrs autovadītājs vidēji reizi 12 gados ir kāda satiksmes negadījuma izraisītājs vai cietušais, vēsta LTAB pārstāvis Gints Lazdiņš.

Statistika apkopota par laiku no 2011. līdz 2016.gadam.

"Ja salīdzinām šo statistiku ar iepriekš līdzīgi veiktu datu analīzi par 2009. - 2010.gadu, tad redzam, ka vidējais periods, kurā katrs Latvijas autovadītājs iekļūst satiksmes negadījumā, ir palielinājies par aptuveni gadu," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka tas varētu būt saistīts gan ar braukšanas kultūras, gan pakāpenisku ceļu stāvokļa uzlabošanos Latvijā.

"Kā rāda LTAB statistika, tad no iespējas iekļūt negadījumā nav pasargāts neviens autovadītājs. Turklāt nekad nevar zināt, cik nopietns un liktenīgs var izrādīties šis viens pats CSNg," uzsver LTAB valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka OCTA polise šādās situācijās var pasargāt no neplānotiem izdevumiem un nevajadzīgiem pārdzīvojumiem.

Kravas automašīnu vadītāji negadījumos iekļūst vidēji divreiz biežāk - reizi sešos gados. "Fakts, cik bieži transportlīdzekļu īpašnieki iekļūst negadījumā un cik nopietnas sekas ir šādiem negadījumiem, ir būtisks faktors, kas nosaka OCTA polises cenu. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc izvērtējot dažādus riska faktorus, OCTA cenas kravu pārvadātājiem ir krietni augstākas, salīdzinot ar citiem transportlīdzekļiem," skaidro Abāšins.

1997.gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma ar mērķi nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs. Sistēmas sekmīgākai darbības nodrošināšanai ir izveidots LTAB, kurā apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas