Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mežaparka estrādes pārbūves pabeigšanai nepieciešamos 23 miljonus aizņemsies Valsts kasē

Rīgas pašvaldība Mežaparka estrādes pārbūves pabeigšanai nepieciešamos 23 miljonus aizņemsies Valsts kasē, trešdien lēmusi pašvaldības pagaidu administrācija.

Nolemts turpināt valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa investīciju projekta Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcija īstenošanu, vidējā termiņā realizējot projekta B daļas otro posmu. Posma izmaksas - būvniecība, autoruzraudzība un būvuzraudzība - plānotas līdz 23 miljoniem eiro.

Ieceres realizēšanai plānots ņemt vidējā termiņā aizņēmumu no Valsts kases uz 20 gadiem.

Jau iepriekš Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale aģentūrai LETA skaidroja, ka, lai nodrošinātu iespēju pabeigt valstiski nozīmīga investīciju projekta - Mežaparka Lielās estrādes - pārbūvi, ar valdības lēmumu Rīgas domei dota iespēja līdz 2022.gadam veikt līdz 23 miljonu eiro lielu aizņēmumu Valsts kasē.

Savlaicīgai un drošai XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisei 2021.gada vasarā, kā arī XXVII Vispārējo Dziesmu un XVII Deju svētku organizēšanai 2023.gadā Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas posmos veicamie darbi pabeidzami striktos termiņos - attiecīgi līdz 2021.gada vasarai un, kā plāno Rīgas dome, līdz 2022.gadam.

Rīgas domes Īpašuma departaments ir izstrādājis otrās kārtas otrā posma īstenošanas laika grafiku, paredzot nepieciešamos tehnoloģiskos pārtraukumus pēc faktiskās situācijas, lai nodrošinātu savlaicīgu un drošu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi 2021.gadā, kā arī būvprojekta realizāciju pilnā apmērā līdz 2021.gada beigām.

Top komentāri

Kas notiek
K
Cik jau ir ieguldīts, kāda būs gala summa? Par kādu valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa rekonstrukciju iet runa, ja tā ir 100% jaunbūve? Vēsturiskā estrāde ir nolīdzināta līdz ar zemi.
Valdis
V
Maskās dziedās?
spriidiic
s
Ļoti lieli cipari par šito 80.to gadu atraugu . Dizains pē-e-e ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas