Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ST par administratīvi teritoriālo reformu līdz šim ierosinājusi 12 lietas

Šobrīd Satversmes tiesā (ST) par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu ir ierosinātas 12 lietas, pieņemts viens lēmums par atteikšanos ierosināt lietu, savukārt viens pieteikums atrodas izskatīšanā tiesas kolēģijā, aģentūru LETA informēja tiesā.

ST priekšsēdētāja Ineta Ziemele uzsvēra, ka pirmās ierosinātās lietas sagatavošanas termiņš ir 16.decembris.

"Uz to brīdi būs zināms, kā procesuāli tiesa virzīsies uz priekšu, jo šobrīd lietu sagatavošanas stadijā par to spriest ir pāragri. Izskatot lietas, ST citstarp vērtēs labas likumdošanas principa ievērošanu", norādīja Ziemele.

ST līdz šim Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu apstrīdējušas 14 novada domes - Alsungas, Carnikavas, Iecavas, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunjelgavas, Kandavas, Limbažu, Mazsalacas, Rugāju, Rundāles, Salacgrīvas, Salas un Varakļānu novada domes.

Jaunjelgavas novada domes pieteikums līdz 28.oktobrim atrodas izskatīšanā kolēģijā.

Tiesa vērtēs Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības vairāku apakšpunktu atbilstību Satversmes 1. un 101.pantam, kā arī Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4.panta 6.daļai un 5.pantam.

Minētie pamatlikuma panti nosaka, ka Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika un ikvienam Latvijas pilsonim ir tiesības likumā paredzētajā veidā piedalīties valsts un pašvaldību darbībā, kā arī pildīt valsts dienestu.

Kā vēstīts, Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludinājis likumu, kas no 2021.gada 1.jūlija Latvijā paredz 42 pašvaldību izveidošana pašlaik esošo 119 pašvaldību vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas