Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šuplinska: Klātienes mācības atkarīgas no vakcinēšanās un sabiedrības imunitātes pret Covid-19

Klātienes mācību rīkošana skolēniem un studentiem nākamajā mācību gadā būs atkarīga no tā, cik liela sabiedrības daļa būs vakcinējusies pret Covid-19, pirmdien preses konferencē žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP)

Politiķe stāstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija pašlaik aktualizējusi jautājumu par klātienes mācību rīkošanu nākamajā mācību gadā gan ar Veselības ministriju, gan Tieslietu ministriju. 

Kā atgādināja ministre, būtu nepieciešams, lai vismaz 70% sabiedrības būt vakcinēta pret Covid-19. Šuplinska uzsvēra, ka šī mērķa sasniegšanai īpaši svarīgi riska grupām - senioriem virs 60 gadiem un iedzīvotājiem ar hroniskām saslimšanām. Pēc ministres vārdiem, vakcinēšanās ir viens no pamatrisinājumiem.

Šuplinska atzīmēja, ka pagājušajā nedēļā tikās ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem, "un tur stratēģija ir nedaudz cita". Kā norādīja ministre, abās kaimiņvalstīs runā par atvieglojuma politiku un klātienes mācībām no 1.septembra. "Un runā par to, ka tas būs iespējams, ja liela daļa cilvēku būs vakcinēta, un līdztekus notiks arī selektīvā testēšana," uzsvēra politiķe.

Ņemot vērā, ka līdz 12 gadu vecumam vakcīna pret Covid-19 joprojām nav pieejama, kā arī diskutabls ir jautājums arī par vakcināciju vecumā no 12 līdz 16 gadiem, Šuplinska izteicās, ka "būs jāskatās citas iespējas".

"Un šīs citas iespējas ir saistītas ar pasākumiem, kas tiek darīti - pirmkārt, ventilācijas pārskatīšana, otrkārt, absolūti precīza mācību organizācija, paredzot pēc iespējas mazāku [cilvēku plūsmu] krustošanos," pauda Šuplinska, piebilstot, ka ministrija patlaban pastiprināti strādā pie šādu nosacījumu izstrādes.

Kā ziņots, lai turpinātu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju un zinātnisko darbību pandēmijas apstākļos, mazinot studējošo un personāla veselības apdraudējumu un ievērojot valstī noteiktos obligātos epidemioloģiskās drošības pasākumus, no šā gada 30.augusta RSU studiju darbā pamatā varēs piedalīties personas, kuras vakcinējušās pret Covid-19.

Savukārt kā aģentūrai LETA atklāja Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks, LU jaunajā akadēmiskajā gadā plāno daļēji atsākt klātienes studijas, skaitliski lieliem kursiem gan turpinot studēt attālināti. LU plāno atgriezties pie pērnā gada rudenī iedibinātās kārtības - uz vienu studējošo jāatvēlē vismaz četri kvadrātmetri telpas, aizliegts pārklāties studentu grupām, kā arī jālieto sejas maskas. Tāpat kopā nedrīkstētu sanākt vairāk nekā 80 studenti, kas nozīmē, ka skaitliski lielāku kursu studiju process aizvien notiktu attālināti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas