Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz vietējiem autoceļiem īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

Šodien lietus, sniegs un atkala daudzviet apgrūtina braukšanas apstākļus, ceļi apledo. Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi visā valsts teritorijā patlaban ir uz mazākas nozīmes autoceļiem – uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, kā arī citiem ceļiem, kuriem ir C un D uzturēšanas klases, vēsta Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu, un šādos laikapstākļos uzlabot braukšanas apstākļus uz tiem ir īpaši sarežģīti, jo kaisīto smilti no ceļa noskalo kūstošais sniegs vai lietus. Piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas. Nepieciešamības gadījumā uz vietējiem autoceļiem ceļa attīrīšana no sniega un pretslīdes apstrāde posmos, kur tas ir paredzēts, noritēs visas nedēļas garumā. Taču autobraucējiem ir jārēķinās ar sarežģīties braukšanas apstākļiem gan šodien, gan turpmākajās nedēļas dienās.

LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus patlaban uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem strādā 148 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Taču ir jārēķinās ar to, ka šādos laika apstākļos apledojums uz ceļiem veidojas atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem uz plkst. 10.00 ir sekojošos posmos:

  • Tallinas šoseja (A1) visa maršruta garumā;
  • Vidzemes šoseja (A2) visa maršruta garumā;
  • Valmieras šoseja (A3) visa maršruta garumā;
  • Rīgas apvedceļš Baltezers – Saulkalne (A4) un Rīgas apvedceļš Salaspils – Babīte (A5) visa maršruta garumā;
  • Daugavpils šoseja (A6) visa maršruta garumā;
  • Bauskas šoseja (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam;
  • Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā;
  • Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Anneniekiem;
  • Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Usmai.

 

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas laikā nokrišņi mitēsies. Gaisa temperatūra no +1°C līdz +4°C.

LVC atgādina, ka valsts autoceļi ir sadalīti pēc uzturēšanas klasēm, prioritāri uzturēšanas darbi tiek veikti uz valsts galvenajiem autoceļiem. Jārēķinās, ka valsts reģionālie autoceļi ar mazu satiksmes intensitāti, kā arī vietējās nozīmes autoceļi var būt sniegoti. Tāpat jāatceras, ka viena ceļa dažādiem posmiem var būt dažādas uzturēšanas klases.

Valsts autoceļiem ziemas sezonā tiek noteiktas piecas uzturēšanas klases – A, A1, B, C un D. Pieļaujamais sniega biezums uz autoceļa brauktuves mainīgos laika apstākļos A un A1 uzturēšanas klases autoceļiem var būt seši centimetri. Savukārt B uzturēšanas klases autoceļiem astoņi centimetri, C uzturēšanas klasei 10 cm, D uzturēšanas klases autoceļiem pieļaujamais sniega biezums netiek normēts.

A uzturēšanas klases autoceļa brauktuves no sniega attīra un to apstrādi ar pretslīdes materiāliem veic trīs stundu laikā, A1 uzturēšanas klasi četru stundu laikā, B uzturēšanas klasi sešās stundās, savukārt C uzturēšanas klasei autoceļa attīrīšanu no sniega veic 18 stundās, D uzturēšanas klasei laiks netiek normēts.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka laiks autoceļu brauktuves apstrādei ar pretslīdes materiālu un rievu izveidošanai sasalušā vai piebrauktā sniegā uz autoceļa brauktuves bīstamajos posmos netiek normēts. Līdz ar to ceļu lietotājiem jābūt uzmanīgiem, jo grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas