Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Valsts prezidents skolām un skolotājiem pasniedz Ekselences balvas

Valsts prezidents Andris Bērziņš un izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks skolām un skolotājiem pirmo reizi pasniedza Ekselences balvas, kas apliecina, ka šajās skolās ir iespējams gūt kvalitatīvu inovatīva mācību darba pieredzi dabaszinātņu un matemātikas mācību priekšmetos.

Ekselences balvas saņēma trīs skolas - Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, Smiltenes ģimnāzija un Vecumnieku vidusskola, un četri skolotāji Vecumnieku vidusskolas fizikas skolotāja Aldona Alenčika, Ogres Valsts ģimnāzijas ķīmijas skolotāja Ilze Pomere, Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas bioloģijas skolotāja Pārsla Treimane un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas matemātikas skolotāja Olga Šeremeta.

Apbalvotās skolas saņēma uzņēmēju sponsorētas datu kameras, bet skolotāji - naudas balvu 1000 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja VISC ESF projekta pārstāve Santa Margeviča.

Ekselences balvas izveidotas, sadarbojoties Valsts izglītības satura centra projektam "Dabaszinātnes un matemātika" un Latvijas uzņēmumu asociācijām un attiecīgās nozares uzņēmumiem.

"Neskatoties uz ieviestajām tehnoloģijām, cilvēka faktors vienmēr būs neaizstājams lielums, līdz ar to skolotāju zināšanas un kompetence strādāt ar bērniem šādā vidē ir galvenā veiksmes atslēga. Tāpēc es gribu teikt paldies par izcilu darbu inovatīva mācību procesa īstenošanā skolotājiem, kas jau izmanto šīs tehnoloģijas un apmāca citus, kā arī uzņēmējiem - par ziedoto laiku un finansēm, atbalstot izcilākos pedagogus un apliecinot savu ieinteresētību Latvijas nākamo paaudžu labklājībā", - atzinību par sadarbību ar uzņēmējiem pauž Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks.

Ekselences balvu veido mākslinieciski izgatavots priekšmets - stikla ābols, kas simbolizē dabaszinātņu un matemātikas projektu, - ar plāksnīti, uz kuras ir norādīts balvas pasniedzējs un saņēmējs, balvas saņemšanas apliecinājuma diploms no uzņēmuma, balvas pasniedzēja, un Izglītības un zinātnes ministra pateicības raksts skolas direktoram un atzinības raksts skolotājam.

Balvas saņemšanas diplomus pasniedza Ekselences balvas 2011 atbalstītāji - Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, SIA Lielvārds valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts, AS SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, SIA Microsoft Latvija valdes loceklis Ēriks Eglītis, SIA Metrum padomes priekšsēdētājs Edgars Šīns , SIA AGA valdes loceklis Olavs Ķiecis un AS Rīgas Piena kombināta valdes priekšsēdētāja Ināra Driksna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas