Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TV debatēs politiskos šķēpus krustos ASV viceprezidenta amata kandidāti

Asi vārdiskie uzbrukumi sagaidāmi ASV televīzijas kanāla CBS News ēterā šovakar, kad politiskos šķēpus vienīgajās televīzijas debatēs krustos abu lielo partiju kandidāti ASV viceprezidenta amatam novembrī notiekošajās vēlēšanās – demokrāts Tims Volzs un republikānis Džei Dī Venss.

Associated Press atzīmē – lai gan šīm Ņujorkā notiekošajām debatēm var nebūt tik būtiska ietekme uz vēlēšanu rezultātu kā 10. septembrī notikušajām debatēm starp bijušo prezidentu Donaldu Trampu un viceprezidenti Kamalu Harisu, šī tomēr būs vienīgā iespēja abiem politiķiem klātienes sacensībā parādīt, kurš labāk spēj pildīt sava prezidenta amata kandidāta politikas popularizētāja lomu. 60 gadu vecais Minesotas gubernators T. Volzs un 40 gadu vecais ASV senators no Ohaio Dž. D. Venss jau kampaņas gaitā likuši noprast, kāda ir viņu uzbrukuma taktika politiskajiem pretiniekiem. T. Volzs cenšas parādīt, ka abi republikāņi, kuri būs biļetenā – D. Tramps un Dž. D. Venss –, ir "dīvaiņi". Savukārt Dž. D. Venss uzsver, ka T. Volza progresīvā politika gubernatora amatā esot vēl viens pierādījums tam, ka demokrātu politika ir kļuvusi pārāk kreisa. 

T. Volzs ir asi kritizējis Dž. D. Vensa paustos uzskatus par ģimenes dzīvi un tiesību uz abortiem noliegumu. Dž. D. Venss izsmējis sava konkurenta pausto lepnumu par militāro karjeru, norādot, ka īstenībā T. Volzs karadarbībā nekad nav piedalījies.

Tas, kas vieno abus konkurentus, ir viņu centieni pasniegt sevi kā ASV vidienes mazpilsētu pārstāvjus no vidusšķiras pretstatā Ņujorkas miljardierim D. Trampam un Kalifornijā dzimušajai K. Harisai.

Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research pagājušajā nedēļā publiskotie aptaujas rezultāti rāda, ka T. Volzs vēlētāju vidū ir mazliet populārāks nekā viņa republikāņu sāncensis. Pusei no aptaujāto reģistrēto vēlētāju bija negatīvs viedoklis par Dž. D. Vensu salīdzinājumā ar četriem no desmit jūlijā. Atbalstu viņam pauda ceturtdaļa aptaujāto. Par T. Volzu negatīvs viedoklis bija trijiem no 10 aptaujātajiem. Četri no 10 novērtēja viņu pozitīvi.

Turklāt septiņi no desmit demokrātu vēlētājiem pozitīvi vērtēja T. Volzu, kamēr aptaujāto republikāņu vēlētāju vidū Dž. D. Vensu pozitīvi vērtēja seši no desmit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits