Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Īpašas brilles palīdzēs pret nelabu dūšu lidojumu laikā

Nelaba dūša, kas lidojumu laikā piemeklē daļu pasažieru, ir pagātne - vismaz tā uzskata kompānijas _Flow IFE _pārstāvji, kas izstrādājuši īpašas brilles, lai šo problēmu risinātu, vēsta Sky News.Kaut nelaba dūša lidojumu laikā piemeklē vien aptuveni vienu procentu pasažieru, tā tomēr ir vērā ņemama problēma, jo īpaši tiem, kam darba specifikas vai citu iemeslu dēļ aviosatiksme jāizmanto it bieži.

Tam piekrīt arī _British Airways _ārsts Marks Poplstouns, kurš norāda: "No nelabas dūšas cieš neliela daļa cilvēku, tomēr, ja jūs šo nelabuma sajūtu "noķerat", tā mēdz ieilgt, lidojumu pārvēršot ļoti nepatīkamā pieredzē."_Līdzīgi kā ar jūras slimību, arī nelabu dūšu lidmašīnā izraisa redzes un vestibulārās sistēmas uztvertās kustības nesakritība._ Vestibulārās sistēmas receptori atrodas iekšējā ausī un palīdz cilvēkam saglabāt līdzsvaru un atbild par orientāciju telpā. Kamēr tie uztver vienu informāciju, piemēram, lidmašīnas sasvēršanos sāņus manevra laikā, redzes uztvertais horizonts šķietami nemainās. Īpaši izteikta šī problēma kļūst tad, ja nav iespējas palūkoties ārā pa iluminatoru vai arī zeme nav saskatāma, jo zem lidmašīnas atrodas vienmērīga mākoņu sega. _Flow IFE _izgudrotāji laiduši klajā brilles, kuras "apmuļķo" nēsātāja redzi un uztveri, rādot virtuālu horizontu, kas mainīs savu leņķi atkarībā no lidmašīnas kustībām. Tādējādi pasažierim tiks sniegta viltus līdzsvara sajūta.Briļļu cena ir aptuveni 420 eiro, un _Flow IFE _pārstāvji ir ar ambicioziem mērķiem, neslēpjot, ka savu produktu labprāt redzētu lielo aviokompāniju standartaprīkojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits