Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Luksusa preču veikals Ziemeļkorejā - elites lojalitātes nodrošināšanai

Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā atvērts jauns veikals, kurā valdošā režīma elite var iegādāties luksusa preces, pirmdien atklāja kāda vārdā neminēta dienvidkorejiešu amatpersona.

Šādi komunistiskā valsts cenšas nodrošināt augstāko amatpersonu uzticību valdošajam režīmam pirms gaidāmās varas grožu nodošanas līdera Kima Čenira dēlam.

Luksusa preču veikals, kuros pieejamas tādu zīmolu preces kā Chanel un Giorgio Armani, kā arī medikamenti, mēbeles un pārtikas produkti, atvērts šā gada februārī, liecina Dienvidkorejas valdības amatpersonas rīcībā esošā informācija.

Jaunais veikals ir daļa no režīma plāniem atjaunot galvaspilsētu pirms aprīlī gaidāmās mūžībā aizgājušā valsts dibinātāja Kima Irsena simtās gadadienas.

Par spīti vairākās valsts daļās valdošajam pastāvīgajam pārtikas trūkumam, kura dēļ cilvēki cieš badu, valsts dibinātāja dēla Kima Čenira vadītais režīms izvirzījis mērķi līdz aprīlim kļūt par "varenu, ietekmīgu un pārticīgu nāciju".

Kims Čenirs piekopj "dāvanu politiku", apberot savus augstākos padomniekus un režīma eliti ar dārgām dāvanām, lai nodrošinātu to lojalitāti valdošajai ģimenei.

Kā vēsta dienvidkorejiešu laikraksti, Kims devis rīkojumu saviem padotajiem uzlabot galvaspilsētas priviliģēto iedzīvotāju dzīves apstākļus, nodrošinot tiem dzeramā ūdens, apkures un elektroenerģijas piegādi prioritārā kārtā.

Savukārt augustā, kad Ziemeļkoreja no Krievijas saņēma 50 000 tonnu pārtikas, Kims lika 40 000 tonnu no šīs palīdzības sūtījuma piešķirt Phenjanas iedzīvotājiem, raksta izdevums Dong-A Ilbo. Tas ziņo, ka Phenjanā pēdējā laikā uzceltas jaunas daudzdzīvokļu augstceltnes un teātri, izveidoti jauni parki, atjaunots ielu apgaismojums un neona uzraksti.

Pretstatā galvaspilsētas sniegtajām priekšrocībām, citu Ziemeļkorejas reģionu iedzīvotājiem elektroenerģija pieejama tika stundu līdz četras stundas dienā, raksta Dong-A Ilbo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits