Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ukraina nesaskata šķēršļus sadarbības līguma noslēgšanai ar ES

Ukraina nesaskata nekādus šķēršļus sadarbības līguma noslēgšanai ar Eiropas Savienību (ES), piektdien Ukrainas telekanālos pārraidītajā uzrunā norāda Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. "Šobrīd es neredzu nekādu šķēršļus šī dokumenta parakstīšanai," norādīja Janukovičs.

Vienlaikus viņš solīja, ka tiks izpildītas visas prasības, kuras ES izvirzījusi pirms vienošanās noslēgšanas. Tomēr Janukovičs nenāca klajā ar paziņojumu, ka Ukraina būtu gatava atbrīvot no apcietinājuma notiesāto ekspremjeri Jūliju Timošenko, uz ko Kijevu mudinājusi Brisele. "Prasības, kuras mums izvirzījusi Eiropas Komisija, tiks izpildītas. Par to man nav šaubu," piebilda Janukovičs.

ES un Ukrainas līguma parakstīšana vairākkārt tikusi atlikta Kijevas un Briseles domstarpību dēļ, īpaši jau sakarā ar Timošenko turēšanu apcietinājumā. Tomēr, spriežot pēc situācijas, kāda tā ir izveidojusies patlaban, līgums, iespējams, varētu tikt parakstīts novembrī Viļņā ES Austrumu partnerības samita gaitā.

Tomēr, neskatoties uz Kijevas pēdējā laika apņēmību, nebūt nav garantēts, ka Viļņā tiešām tiks parakstīts ES un Ukrainas sadarbības līgums, jo daudzas ES dalībvalstis ir neapmierinātās ar demokrātisko reformu gauso tempu, kopš 2010.gadā pie varas nācis Janukovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits