Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziemeļkoreja palaidīšot izlūkošanas satelītu

Bažas kaimiņvalstīs un ASV izraisījis vakar izskanējušais Ziemeļkorejas paziņojums, ka tā jūnijā gatavojas palaist pirmo militārās izlūkošanas satelītu, lai novērotu ASV un tās sabiedroto militārās aktivitātes reālā laikā, vēsta AFP.

Japāna izteikusi bažas, ka Ziemeļkoreja īstenībā satelīta palaišanas vietā plāno veikt ballistiskās raķetes izmēģinājumu. Japānas Aizsardzības ministrija brīdinājusi, ka tās bruņotie spēki notrieks satelītu vai tā daļas, ja tās ielidos Japānas teritorijā.

Japānas krasta apsardze izplatījusi brīdinājumu kuģiem, jo pirmdien saņēma no Ziemeļkorejas paziņojumu, ka tā gatavojas palaist militārās izlūkošanas satelītu laikā no 31. maija līdz 1. jūnijam, piebilstot, ka šis manevrs varētu ietekmēt teritoriju Dzeltenajā jūrā, Austrumķīnas jūrā un austrumos no Filipīnu Lusonas salas.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA citējusi vadošās partijas centrālās militārās komisijas vadītāja vietnieka Ļi Pjon Čoļa teikto, ka satelīts kopā ar citiem izlūkošanas līdzekļiem tiks izmantots, lai "izsekotu, novērotu reālā laikā bīstamas militārās darbības, ko veic ASV un tās vasaļu spēki". Viņš arī piebildis, ka ASV un Dienvidkorejas "bezatbildīgās" darbības militārajās mācībās rada Ziemeļkorejai nepieciešamību paplašināt izlūkošanas un informācijas ieguves iespējas, kā arī attīstīt dažādus aizsardzības un uzbrukuma ieročus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits