Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumi bijušas taktiskās kodolmācības

Phenjanas nesen veiktie septiņi raķešu izmēģinājumi bijušas "taktiskas kodolmācības", kuras personīgi vadījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, pirmdien paziņojuši komunistiskā režīma mediji.

2021.gada janvārī Korejas Strādnieku partijas kongresā Kims izklāstīja aizsardzības piecu gadu attīstības programmu, kura paredzēja mazāku un vieglāku kodolieroču izstrādi "taktiskai pielietošanai".

Pēdējo nedēļu laikā Dienvidkoreja, Japāna un Vašingtona izvērsušas kopīgus karaflotes manevrus, un Phenjana apgalvo, ka tā esot gatavošanās iebrukumam Ziemeļkorejā, kas spiedusi veikt nepieciešamos "pretpasākumus".

Ziemeļkorejas armijas vienības, kas apkalpo taktiskos kodolieročus, no 25.septembra līdz 9.oktobrim veica manevrus, lai pārbaudītu savas kodol prettrieciena spējas un dotu nopietnu brīdinājumu ienaidniekiem, teikts Phenjanas oficiālās aģentūras KCNA izplatītajā paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja izšāva vidēja darbības rādiusa raķeti, kas pārlidoja Japānu, un eksperti brīdina, ka Phenjana esot pabeigusi sagatavošanās darbus kārtējam kodolizmēģinājumam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits