Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ziemeļkorejas raķeti lidojumā redzējusi komerciālā aviolainera apkalpe

Ziemeļkorejas starpkontinentālo ballistisko raķeti Hwasing-15 tās dzīves pēdējos brīžos esot redzējusi aviokompānijas Cathay Pacific lidmašīnas apkalpe. Kompānija medijiem apstiprinājusi, ka apkalpes locekļi bija liecinieki brīdim, kad raķete ielidoja atpakaļ Zemes atmosfērā un sadalījās.

"Šodien reisa CX893 apkalpe ziņoja: "Ziņojam, ka redzējām Ziemeļkorejas raķeti uzsprāgstam un sadalāmies fragmentos netālu no mūsu pašreizējās atrašanās vietas," aviokompānijas darbiniekus informējis viens no kompānijas menedžeriem Marks Houijs.

Aviokompānija norāda, ka apkalpei nenācās mainīt lidmašīnas kursu raķetes dēļ, un reisu maršrutus nav plānots mainīt arī turpmāk. "Kaut lidojums bija drošā attālumā no raķetes, apkalpe informēja Japānas gaisa satiksmes kontrolierus, kā to paredz procedūra," kompānijas pārstāvi citē The Guardian.

BBC ziņo, ka raķeti lidojumā redzējušas arī divu Dienvidkorejas lidaparātu apkalpes.

Šie ziņojumi iezīmē jaunus riskus saistībā ar Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumiem. Kaut Ziemeļkorejai ir pieejami civilās aviācijas dati un informācija par komercreisu maršrutiem, proti, Phenjanai ir iespējas plānot savus raķešu izmēģinājumus tā, lai tie neapdraudētu aviosatiksmi, šādi raķešu izmēģinājumi nekad netiek iepriekš izziņoti, kā to dara citas valstis. Tādējādi aviokompānijas nevar savlaicīgi brīdināt savu lidaparātu apkalpes par iespējamiem riskiem, lidojot tiešā Ziemeļkorejas tuvumā.

Jau vēstīts, ka 29. novembrī Ziemeļkoreja izmēģināja raķeti Hwasong-15, kura, visticamāk, ir jaudīgākā Phenjanas rīcībā esošā raķete. Režīms dižojas, ka ar šo raķeti Ziemeļkorejai ir iespējas sasniegt mērķus jebkurā vietā arī ASV kontinentālajā daļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits