Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Francijas pilsētas mērs iesūdzēts tiesā par atteikumu salaulāt geju pāri

Kāds geju pāris Francijas dienvidos trešdien iesniedzis tiesā prasību pret Arkangesas mēru Žanu Mišelu Kolo, jo tas atteicies tos salaulāt. Sūdzību tiesā iesnieguši Žans Mišels Martins un Gijs Martino Espels.

Kolo tiek apsūdzēts par diskrimināciju un atteikšanos veikt amata pienākumus, par ko viņam var tikt piespriests piecu gadu cietumsods un 75 000 eiro (52 700 latu) liels naudassods, informēja pāra advokāte. Kolo savu nostāju aizstāvējis, sakot, ka viņa skatījumā laulība domāta tam, lai sieviete un vīrietis radītu bērnus, un, tā kā gejiem nevar būt bērnu, viņa nostāja neesot diskriminējoša. "Es nediskriminēju, jo viendzimuma pāri ir sterili. Tā ir parodija par vienlīdzību, tie ir lieli meli," norādīja 60 gadus vecais mērs, piebilstot, ka viņš labprātāk dosies uz karātavām, nekā piekāpsies.

Jau vēstīts, ka pēc mēnešiem ilgām asām debatēm un masu protestiem Francija maijā kļuva par 14.valsti pasaulē, kas legalizējusi viendzimuma laulības. Jaunais likums viendzimuma pāriem piešķir arī tiesības adoptēt bērnus.

Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valss ir brīdinājis Kolo par "nozīmīgām sankcijām", sarunā ar žurnālistiem uzsverot, ka ikviens valsts darbinieks, kas atteiksies respektēt likumu, būs vainīgs diskriminēšanā un riskē saņemt trīs gadu cietumsodu un 45 000 eiro (31 600 latu) lielu sodanaudu, kas tiks izmaksāta kompensācijā par nodarīto kaitējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits