Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Grieķijā sola rūpīgi izmeklēt, kāpēc notika nāvējošākā dzelzceļa katastrofa

Grieķijā izsludinātas triju dienu nacionālās sēras un premjerministrs Kiriaks Micotakis solījis veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai neatkārtotos otrdien notikusī traģiskākā vilcienu katastrofa valsts vēsturē, kurā dzīvību zaudēja vismaz 36 cilvēki un vairāk nekā 60 guva ievainojumus, vēsta BBC.

Pasažieru vilciens, kurā atradās 342 pasažieri un 10 apkalpes locekļi, pusastoņos otrdienas vakarā bija izbraucis no Atēnām uz Salonikiem. Daudzi no vilcienā braucošajiem bija studenti, kas atgriezās Salonikos pēc brīvdienām. 24 kilometrus aiz Larisas pilsētas tas pirms pusnakts, braucot lielā ātrumā, saskrējās ar pa tām pašām sliedēm pretimbraucošo kravas vilcienu. Pirmie četri pasažieru vilciena vagoni noskrēja no sliedēm. Pirmie divi no tiem gandrīz pilnībā tika iznīcināti, jo pēc trieciena aizdegās.

Vilciena pasažieris Stergijs Minenis ziņu aģentūrai Reuters stāstīja, kā evakuējies: "Mēs izdzirdējām trieciena troksni. Tās bija murgainas desmit sekundes. Apgāzāmies ar vagonu. Tad sākās panika. Vadi, liesmas. Ugunsgrēks sākās momentāni, jau brīdī, kad vagons gāzās apkārt. Liesmas bija pa labi, pa kreisi. Kādas 10–15 sekundes valdīja haoss. Liesmas, vadi karājās, izsisti logi, cilvēki kliedza, daži bija iesprostoti. Man, lai izbēgtu no vilciena, nācās lēkt no divu metru augstuma uz metāla atlūzām, bet ko gan citu varēja darīt?"

Katastrofas vietā darbojās 150 ugunsdzēsēji ar 17 ugunsdzēsības automašīnām, tur ieradās ap 30 neatliekamās palīdzības automašīnu. Ar četriem celtņiem tika pārvietoti vagoni, lai meklētu izdzīvojušos. Kāds no glābējiem stāstīja AFP, ka nekad mūžā nav neko tādu pieredzējis. Vēl pēc piecu stundu glābšanas darbiem tika atrastas bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Grieķijas dzelzceļa arodbiedrības prezidents Janniss Dics raidorganizācijai ERT stāstījis, ka, neskatoties uz viņa 40 gadu profesionālo pieredzi, neesot saprotams, kā katastrofa varēja notikt. Vienīgais mierinājums esot, ka katastrofa nenotika netālu esošajā dzelzceļa tunelī .

Greekcitytimes.com vēsta, ka aizturēts dispečers, kurš bijis atbildīgs par vilcienu satiksmi dzelzceļa posmā, kurā notika avārija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits