Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Laikraksts: Orbāns ES līderus informējis, ka Tramps pieprasīs sākt miera sarunas

Ja ASV novembrī prezidenta vēlēšanās uzvarēs Donalds Tramps, viņš nekavējoties pieprasīs sākt miera sarunas Krievijas un Ukrainas starpā, teikts Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna privātajā vēstulē Eiropas Savienības (ES) līderiem, ar ko iepazinies britu laikraksts "Financial Times".

Pēdējo divu nedēļu laikā Orbāns apmeklējis Kijivu, Maskavu un Pekinu, bet pēc tam ASV ticies ar Trampu.

Orbāna vēstulē, kas rakstīta uzreiz pēc šīs tūres, apgalvots, ka gadījumā, ja Tramps uzvarēs vēlēšanās, viņš pieprasīs miera sarunas vēl pirms inaugurācijas, savukārt jautājumā par finansiālo atbalstu Ukrainai "finansiālā sloga proporcija starp ASV un ES būtiski mainīsies ES nelabvēlīgā virzienā".

Tas nozīmē, ka Orbāna aprakstītais miera plāns attiecībā uz Ukrainu sakrīt ar ideju par konflikta atrisināšanu, ko iepriekš bija  rosinājuši divi bijušā ASV prezidenta padomnieki. 

Kā raksta "Reuters", saskaņā ar šo plānu Baltais nams brīdinās Kijivu, ka Ukraina turpinās saņemt ASV militāro palīdzību tikai tad, ja tā uzsāks miera sarunas ar Krieviju.

Tāpēc, kā savā vēstulē raksta Ungārijas premjers, ES, paredzot izmaiņas ASV politikā, būtu vai nu jāakceptē nepieciešamība nekavējoties sākt sarunas starp Krieviju un Ukrainu, vai arī jāuzņemas lielāka atbildība par Ukrainas aizsardzības finansēšanu.

Vēstulē Orbāns mudina ES atsākt tiešus diplomātiskos kontaktus ar Krieviju un sākt "augsta līmeņa" sarunas ar Ķīnu, lai rastu mierīgu risinājumu karam Ukrainā, jo Maskava "konflikta īstenošanā lielā mērā paļaujas uz Pekinu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits