Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Polija lūgusi atļauju nodot tankus Ukrainai

Polija oficiāli iesniegusi Vācijai lūgumu atļaut nodot Ukrainai 14 Vācijā ražotos kaujas tankus Leopard 2, vēsta Deutsche Welle. Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss savukārt paziņojis, ka Berlīne pagaidām lēmumu par tanku piegādēm nav pieņēmusi, taču aicinājis sabiedrotos jau sākt apmācīt Ukrainas karavīrus Leopard tanku izmantošanā.

Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks vakar ierakstīja Twitter: "Vācieši jau ir saņēmuši mūsu lūgumu piekrist Leopard 2 tanku nodošanai Ukrainai. Es arī aicinu Vācijas pusi pievienoties to valstu koalīcijai, kuras atbalsta Ukrainu ar Leopard 2 tankiem. Tā ir mūsu kopējā lieta, jo skar visas Eiropas drošību!" Polijas valdība šomēnes bija paziņojusi, ka ir gatava nodot Ukrainai 14 tankus Leopard.

B. Pistoriuss preses konferencē pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu Berlīnē vakar paziņoja, ka lēmuma par tanku piegādi vēl nav. "Nav jaunumu, ko šajā brīdī varētu pavēstīt. Es esmu teicis, ka lēmums tiks pieņemts drīzumā, un varu tikai pieņemt, ka tas tā notiks," teica ministrs. Viņš arī piebilda, ka pozitīva lēmuma pieņemšanas gadījumā Vācija rīkošoties ātri.

ABC News, atsaucoties uz Ukrainas amatpersonu, vēsta, ka, ja Vācija piekritīs Leopard nodošanai Ukrainai, gatavību tai piegādāt ap 100 šādiem tankiem izteikušas 12 valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits