Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Žerārs Depardjē paziņo par atteikšanos no Francijas pilsonības

Slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš pārcelies dzīvot uz Beļģiju, lai izvairītos no tā dēvētā greznības nodokļa maksāšanas Francijā, atteiksies no franču pases un sociālās apdrošināšanas, būdams dziļi sašutis par to, ka valsts premjerministrs Žans Marks Ero nosauca Ž. Depardjē pārcelšanos uz Beļgiju par „necienīgu”. Slavenā aktiera atbilde uz premjerministra vārdiem ir publicēta izdevuma Journal du Dimanche 16. decembra numurā.

„Neviens no tiem, kas pametuši šo valsti, nav tikuši aizskarti tā, kā es,” aģentūra AFP citā fragmentus no Ž. Depardjē atklātās vēstules. Aktieris norāda, ka viņš vienmēr maksājis nodokļus un nekad nav izmantojis nekādas sociālās privilēģijas. „Kas jūs esot, lai mani tiesātu?” – Ž. Depardjē uzdevis jautājumu Francijas premjerministram.

Vēstules noslēguma aktieris paziņo, ka viņš atsakās no Francijas pases un sociālās apdrošināšanas, kuru gan nekad nav izmantojis. „Mums vairāk nav kopīgas valsts, es esmu īsts eiropietis, pasaules pilsonis, kā man vienmēr mācīja mans tēvs,” raksta Ž. Depardjē.

Par to, ka aktieris iegādājies māju Beļģijā un interesējas ar iespējām iegūt šīs valsts pilsonību, kļuva zināms decembra sākumā. Francijas premjerministrs Ž. M. Ero saistīja Ž. Depardjē pārcelšanos ar nevēlēšanos maksāt tā dēvēto greznības nodokli – sākot ar 2013. gadu francūžiem, kuru ienākumi ir lielāki par 1,3 miljoniem eiro, šis nodoklis būs 75 procenti no summas, kas pārsniedz šo robežu. Ž. Depardjē gada ienākumi tikai no filmēšanās ir aptuveni 2 miljoni eiro.

13. decembrī nekustamā īpašuma tirdzniecības aģenti paziņoja, ka Ž, Depardjē pārdod savu vēsturisko savrupmāju Parīzē (pēc dažiem datiem, tās vērtība ir 50 miljoni eiro). Bez tam aktierim Francijā pieder arī trīs restorāni un vīndaru bizness. Ž. Depardjē pagaidām nav precizējis, kā uz viņa uzņēmējdarbību atsauksies pārcelšanās uz Beļģiju.

Jāpiebilst, ka Beļģiju jau ir pārcēlušies vai plāno pārcelties arī daudzi citi bagāti francūži, tajā skaitā arī pats bagātākais Francijas cilvēks Bernārs Arno.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits