Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināts (17:24) - Pie Ukrainas robežas tiek formēta Krievijas armijas trieciengrupa

Saskaņā ar organizācijas Informatīvā pretestība rīcībā esošo informāciju pie Ukrainas robežas tiek formēta Krievijas armijas trieciengrupa, kamēr Baltkrievijā sākušies militārie manevri ar krievu vienību piedalīšanos, savā_ Facebook _lapā ziņo organizācijas koordinators Dmitrijs Timčuks.Krievijas teritorijā iepretī Harkovas, Čerņigovas un Sumu apgabaliem tiešā robežas tuvumā tiek formētas bataljonu taktiskās grupas, kuru sastāvā identificētas gaisa desanta un ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) vienības.

Tajā pašā laikā Baltkrievijas teritorijā sākušies baltkrievu armijas un Krievijas gaisa desanta vienību kopīgie manevri, ziņo Tumčuks.

Tikmēr Doņeckas apgabala Slovjanskā separātisti sagūstījuši ukraiņu žurnālistu, fonda Atvērtais dialogs neatkarīgo novērotāju Sergiju Ļefteru, kurš Doņeckas apgabalā bija ieradies ar novērotāju misiju, pavēstīja fonds Atvērtais dialogs, atsaucoties uz saviem avotiem.

Žurnālists aizturēts trešdien. Viņš apsūdzēts spiegošanā un par dalību organizācijā Labējais sektors.

Atbilstoši jaunākajām ziņām, Ļefters tiek turēts Ukrainas Drošības dienesta (UDD) Slovjanskas nodaļas ēkas pagrabā, uz kurieni viņš pārvests no pilsētas padomes. Par žurnālista fizisko stāvokli nekas nav zināms.

Fonds Atvērtais dialogs vērsies pie ANO un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvjiem ar lūgumu atzīt, ka žurnālista nolaupīšanā ir vainojama Krievija, kas īsteno agresiju pret Ukrainu.

Ceturtdien Slovjanskā prokrieviskie seperātisti ieņēmuši arī vietējo televīzijas torni un atslēgušu Ukrainas televīzijas kanālu retranslāciju.

Kā vēsta vietējā tīmekļa izdevuma Novosti Donbasa žurnālists, sagrābtais televīzijas tornis nodrošina apraidi Slovjanskā, Kramatorskā, Horļivkā un Makijivkā.

Iebrucēji likuši Ukrainas kanālu vietā sākt retranslēt Krievijas kanālus.

Ziņa papildināta pēdējās trīs rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits