Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hamās atbrīvotā ķīlniece: es pabiju ellē

Joheveda Lifšica. viena no divām islāmistu grupējuma Hamās pirmdien atbrīvotajām ķīlniecēm, raksturojusi piedzīvoto kā pabūšanu ellē, vēsta BBC

85 gadus vecā sieviete otrdien preses konferencē slimnīcā Telavivā stāstīja par Hamās brutālo iebrukumu Nirozas kibucā 7. oktobrī un to, kā viņu nolaupīja uz motocikliem braucoši Hamās kaujinieki.

J. Lifšicu un 79 gadus veco Nuritu Kūperi Hamās atbrīvoja pirmdien robežpunktā starp Gazas joslu un Ēģipti, skaidrojot, ka tas darīts humānu apsvērumu un apdraudējuma abu sieviešu veselībai dēļ. Abu sieviešu vīri joprojām atrodas islāmistu gūstā. Pagājušajā piektdienā tika atbrīvotas divas ASV pilsones – Džūdita Raanana un viņas meita Natalī.

J. Lifšica pastāstīja, ka Hamās kaujinieki nolaupīšanas laikā atņēmuši viņai pulksteni un rotaslietas, vairākkārt sitot ar nūjām. Viņa ar motociklu ievesta Gazā caur vārtiem robežnožogojumā. Viņa piebilda, ka Izraēlas valdība tērējusi miljardus robežnožogojumam, bet tas nav apturējis Hamās ielaušanos.

Gazā nolaupīto sagaidītāji solījuši viņai neko sliktu neizdarīt. J. Lifšica kopā ar vēl 25 nolaupītajiem ievesta tunelī, ko viņa raksturoja kā zirnekļa tīklu atgādinošas ejas. Pēc divām trim stundām viņa un vēl četri Nirozas kibucā nolaupītie nošķirti atsevišķā telpā. Ķīlnieki gulējuši uz matračiem, ik pēc divām trim dienām viņus apraudzījuši mediķi. Ķīlnieki ēdināti ar balto sieru un gurķiem, ko ēduši arī viņu sagūstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits