Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainā Dievišķās komēdijas vietā skolēniem būs jālasa Harijs Poters

Ukrainas Izglītības ministrija prezentējusi jauno skolas programmu, saskaņā ar kuru 5.-9.klašu skolēniem turpmāk būs obligāti jālasa arī grāmatas par Hariju Poteru.

Ukrainas ministrijas ierēdņi nolēmuši modernizēt skolēniem mācāmās literatūras sarakstu, izņemot no listes tādus darbus kā Fausts un Dievišķā komēdija, un šo darbu vietā sarakstā iekļaujot Džoanas Roulingas garas darbus un grāmatu Alķīmiķis, ziņo aģentūra Rosbalt.

Ministrijas plānus neatbalsta daudzi Ukrainas skolotāji, kas ar oficiālu sūdzību jau vērsušies pie izglītības ministra Dmitrija Tabačņika. Viņuprāt, jaunais literatūras saraksts esot izjaucis loģisko kārtību, kādā apgūstama pasaules literatūra, daudzus klasiķu darbus ierindojot otrajā kategorijā.

Ministrijas Pirmsskolas un vidusskolas izglītības departamenta direktors Oļegs Jeresko savukārt paudis neizpratni par šādu skolotāju rīcību, jo norādījis, ka skolotāji jau pirms pusgada tikuši aicināti iesniegt savus priekšlikumus obligātās literatūras sarakstam.

Jāpiebilst, ka Ukrainas izglītības ministrs jau iepriekš ir izteicies, ka ārzemju literatūras saraksts lielākoties būtu jābalsta uz Krievijas autoru darbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi