Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bronzas izlases atgriešanās

Gandrīz pusgadu pēc vēsturiskās pasaules čempionāta bronzas izcīnīšanas pirmoreiz uz ledus atgriežas Latvijas hokeja izlase, kas 9. un 10. novembrī Daugavas ledus hallē aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Franciju. Par gaidāmajiem mačiem stāsta Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Vecie lauri nolikti malā. Jau kādu laiku esam atgriezušies parastajā dzīvē – svinības beigušās un ejam uz priekšu. Prieks, ka sākusies jaunā sezona. Novembra valstsvienību pauzē kalendārs gan sanācis nedaudz samocīts. Mums bija trīs gadu līgums arī ar Norvēģiju un Dāniju, kas ietvēra nosacījumu par attīstības turnīra aizvadīšanu U25 formātā, bet finansiālu iemeslu dēļ šīs komandas no dalības atteicās, tāpēc miksētā sastāvā spēlēsim divas klasiskas pārbaudes cīņas pret Franciju.

Vairāki medaļnieki. Sezonas laikā primārais mērķis ir izvērtēt hokejistus, kuri iepriekš nav tik daudz redzēti valstsvienībā, tomēr neaizmirstam arī par pārbaudītām vērtībām, tāpēc šoreiz no bronzas izlases sastāvam pievienosies Mārtiņš Dzierkals, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Georgs Golovkovs, Roberts Mamčics, Renārs Krastenbergs un Ivars Punnenovs.

Uz Daugavas ledus. Ja būtu noticis četru izlašu turnīrs, to aizvadītu Liepājā, praktisko daļu jau bijām sakārtojuši. Ņemot vērā, ka tomēr risināsies tikai pārbaudes spēles, izlēmām pārvākties uz Rīgu. Skatījāmies, kurā hallē varam pulcēt pēc iespējas vairāk skatītāju, bet visās ietilpība ir līdz tūkstotim. Tāpēc nolēmām palikt mājās – Daugavas stadiona ledus hallē, kur ir arī mūsu bāzes vieta.

Priekšroka oficiālajiem faniem. Biļetes sākumā ļausim iegādāties Latvijas līdzjutēju organizācijām. Ja pēc tam kādas paliks pāri, izliksim publiskā tirdzniecībā, bet, visticamāk, tas nenotiks. Pārējos aicinām spēles vērot kanāla TV6 tiešraidē.

Pavasarī četras spēles Arēnā Rīga. Tomēr nevajag pārdzīvot par netikšanu uz spēlēm pašlaik, jo plaši Latvijas izlasi būs iespējams redzēt pavasarī, kad sešas no astoņām pārbaudes spēlēm notiks mūsu laukumā. Vispirms kādā no Rīgas mazajām hallēm uzņemsim Austriju, tad Arēnā Rīga spēkosimies ar spēcīgo un titulēto Somiju, pēcāk viesosimies Šveicē, bet gatavošanās cikla noslēgumā Arēnā Rīga tiksimies ar norvēģiem.

Gatavojas arī jaunie. Šī būs otrā sezona pēc kārtas, kad pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs gan Latvijas U20, gan U18 valstsvienības. Nopietns pārbaudījums jau šomēnes gaidāms U20 puišiem, kuri Sosnovecā tiksies ar Polijas, Lietuvas un Igaunijas pieaugušo izlasēm. Polija pavasarī pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezīsies pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kur turklāt būs mūsu pretiniece apakšgrupā, un, uzsākot gatavošanos šīm nozīmīgajām sacensībām, turnīru savā laukumā aizvadīs pārsvarā ar pašmāju čempionāta spēlētājiem.

Rīgai tuvojas pasaules čempionāts. No 31. marta līdz 6. aprīlim Volvo ledus hallē notiks pasaules čempionāts – Latvijas sieviešu hokeja izlase mājās aizvadīs pirmās divīzijas B grupas turnīru. Nasta būs smaga, bet, ņemot vērā pagājušā gada veiksmīgo sniegumu, kad mūsu spēlētājas Meksikā uzvarēja visās otrās divīzijas A grupas spēlēs, vēlējāmies, lai viņas panākumu sēriju turpina mājās, un vienlaikus gribējām popularizēt sieviešu hokeju.

 

HOKEJA PĀRBAUDES SPĒLES

Latvija – Francija

• 9. novembris, plkst. 19.30, Daugavas stadiona ledus halle

• 10. novembris, plkst. 19.30, Daugavas stadiona ledus halle

Tiešraide kanālā TV6


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze novembra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā