Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Šautru metēju pirmais solis

No 11. līdz 13. jūlijam viesnīcā Bellevue Park Hotel Riga risināsies Eiropas kauss jauniešiem šautriņu mešanā jeb dartā. Tā būs pirmā reize, kad Baltijā notiks kāds no Pasaules Darts federācijas kausiem, un mājinieki lielas cerības liek uz talantīgo Ralfu Laumani, kurš šobrīd atrodas pasaules junioru ranga līderpozīcijā. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Darts organizācijas vadītājs Žanis Buklovskis.

Jauns dalībnieku rekords. Eiropas kauss jauniešiem ir izlašu sacensības zēniem un meitenēm U18 vecuma grupā. Tās tiek uzskatītas par vienām no prestižākajām jauniešu sacensībām – nākamās aiz pasaules čempionāta, ja ne aptuveni tajā pašā līmenī. Rīgā ieradīsies jauns dalībnieku rekords – 26 valstu zēnu un 25 valstu meiteņu izlases. Zēniem katrā komandā būs četri dalībnieki, bet meitenēm divas dalībnieces, jo meiteņu masveidība pagaidām ir mazāka. Arī pieaugušajiem agrāk bija līdzīgi, Eiropas kausa dāmu komandās sacenšoties divām dalībniecēm, bet tagad viņu skaits pieaudzis līdz četrām. Esmu drošs, ka arī jauniešu sacensībās šis ir tikai laika jautājums.

Superzvaigznes pēdās. 2022. gadā šajās sacensībās startēja arī Lūks Litlers, kurš pašlaik liek trūkties pat vadošajiem elites sportistiem – viņš ir vien 17 gadu vecs, bet jau uzvarējis vairākos lielajos turnīros un spēlējis pasaules čempionāta finālā.

Pirmie soļi. Jauniešiem Latvijā turnīrus taisām kopš 2010. gada, bet esam sapratuši, ka startēšana tikai vietēja mēroga sacensībās viņiem nesniedz pietiekami lielu motivāciju turpināt attīstīties. Par starptautisku sacensību organizēšanu domājām jau sen un pirms gada Eiropas jauniešu kausā Austrijā saņēmām daudz uzmundrinājumu spert pirmo soli. Mūsu valsts vienmēr ir izcēlusies ar spējām starptautiskus pasākumus sarīkot tiešām augstā līmenī un līdzīgi ir arī dartā ar Latvian Open sacensībām. Redzu, ka noorganizēt šāda līmeņa mačus mums nav vispār nekādu problēmu, bet vēl nezinu, vai atvēzēsimies uz izlašu sacensībām pieaugušajiem, jo diemžēl pašlaik pašvaki ir ar cilvēkresursiem un palīdzīgām rokām.

Arī talantiem nepieciešams trenēties. Zēnu Latvijas valstsvienību pārstāvēs Ralfs Laumanis (ŠMK Vērgale), Markuss Jansons (SK Vienradzis), Domeniks Tabors (Dobele Darts Club) un Roberts Buļko (ŠMK Priekule), bet rezervists būs Jēkabs Mālnieks (Saldus Darts). Meiteņu konkurencē startēs Marta Roga (Vecumnieku Darts klubs) un Amanda Kirilova (SK Vienradzis), bet kā rezerviste sastāvā iekļauta Ketija Ozola (ŠMK Priekule). Mūsu lielākā cerība ir 16 gadu vecais Ralfs Laumanis, kurš atrodas zēnu pasaules ranga līderpozīcijā. Savu uzrāvienu Ralfs veica pērn un šogad arvien vairāk sācis spēlēt starptautiskā līmenī, turklāt ir viens no labākajiem Latvijā arī pieaugušo vidū. Kā jebkurā sporta veidā, arī dartā ir talanti un ir darba rūķi, tomēr arī tad, ja tev piemīt talants, nepieciešams cītīgi trenēties. Ja viņš vēl pieliks treniņos, viss būs kārtībā. Ar mērķtiecību un darbu šautrās var ļoti daudz panākt.

Pirmoreiz TV tiešraidē. Eiropas jauniešu kausa atklāšanas ceremonija notiks trešdien, 10. jūlijā, un, ja būs labs laiks, to rīkosim ārā pie viesnīcas. Ceturtdien un piektdien risināsies pamatturnīra spēles, kuras būs iespējams vērot Youtube tiešraidē, bet sestdien atsevišķā zālē tiks aizvadītas izšķirošās cīņas, finālus translēs arī kanālā TV4. Šāda TV tiešraide Latvijā notiks pirmoreiz un centīsimies to ieviest arvien vairāk.


EIROPAS KAUSS JAUNIEŠIEM DARTĀ

No 11. līdz 13. jūlijam viesnīcā Bellevue Park Hotel Riga

  • Trešdiena, 10. jūlijs, atklāšanas ceremonija
  • Ceturtdiena, 11. jūlijs, pamatturnīra spēles
  • Piektdiena, 12. jūlijs, pamatturnīra spēles
  • Sestdiena, 13. jūlijs, izšķirošās spēles

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze jūlija numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā