Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

BBL kausa izcīņā iesildīšanās jaunajai sezonai

Septītā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezona startēs ar mazāku budžetu, taču plašāku ģeogrāfiju. Baltijas līgas pamatturnīrs sāksies nākamās nedēļas vidū, bet piektdien un sestdien Tartu tiks noskaidroti BBL kausa ieguvēji - Latviju šajā turnīrā pārstāvēs BK Ventspils, kas pusfinālā tiksies ar Lietuvas čempioniem Lietuvos rytas (tiešraide pulksten 18.

15 Viasat Sport Baltic).Pēc ne visai veiksmīgās pagājušās sezonas ventspilnieki Tartu ieradušies jauna galvenā trenera lietuvieša Aļģirda Braža vadībā un ar krietni pamainītu sastāvu. Kluba vadība divās «jauno talantu audzināšanas» sezonās sapratusi, ka ar tik mazpieredzējušu sastāvu grūti gūt panākumus, tāpēc Braža rīcībā būs basketbolā rūdītāki vīri.Ventspilī pēc gada pārtraukuma atgriezies komandas kapteinis Akselis Vairogs, no VEF Rīga pārcēlies snaiperis Ingus Bankevics, no Šauļiem - Māris Gulbis. Piesaistīti arī četri leģionāri: amerikāņi Rašads Andersons un pagājušās sezonas Adrijas līgas vērtīgākais spēlētājs Česters Meisons, lietuvietis Sauļus Kuzminsks, kā arī savulaik BK Valmiera sastāvā iepazītais serbs Vladimirs Štimačs.

Komandu atstājuši visi pērnās sezonas leģionāri, Latvijas izlasē šovasar spēlējušie Mareks Jurevičus, Dairis Bertāns un Ernests Kalve, kā arī Armands Šķēle. Komandas komplektācijas plānus pabojāja nopietnais Ronalda Zaķa savainojums, tā dēļ no Zemgales tika izsaukts iepriekš izīrētais U-20 centrs Lauris Blaus.

«Tas, ka sagatavošanās posmā aizvadījām tikai divas pārbaudes spēles, nav problēma. Arī BBL kauss būs daļa no gatavošanās posma jaunajai sezonai,» sarunā ar laikrakstu Diena sacīja Brazis. Nelielais pārbaudes spēļu skaits tiek skaidrots ar to, ka liela daļa spēlētāju komandai pievienojās vēlu - daļa bija aizņemta izlašu sastāvos, bet ar dažiem vienošanās tika panākta tikai pēdējās nedēļās. Tādēļ arī Ventspils basketbolisti bijuši atšķirīgā fiziskajā kondīcijā, un tas apgrūtinājis treniņdarbu.

Latvijas čempionāta bronzas ieguvēji BBL kausa pusfinālā tiksies ar Lietuvas čempioniem Lietuvos rytas, otrajā pārī savā starpā spēlēs Igaunijas TU/Rock un Kalev/Cramo. «Noteikti mērķi šajā turnīrā nav izvirzīti. Tas būs kā labs treniņš nopietnajām cīņām,» BK Ventspils treneris stāstīja, ka galvenais ir parādīt labu sniegumu. «Labi, ka jau sezonas sākumā varam sacensties ar spēcīgām komandām, kas ļaus uzņemt labu tempu.» Vai laukumā redzēsim arī dažas dienas iepriekš iegūto amerikāni Andersonu? «Skatīsimies pēc situācijas. Viņš galu galā ar komandu aizvadījis tikai dažus treniņus, nezina kombinācijas un vēl nav aklimatizējies pēc ielidošanas no ASV.»

Jau trešdien startēs arī BBL pamatturnīrs, un arī tajā kā pirmais iesaistīsies BK Ventspils, kas uzņems Lietuvas Rudupis. Dienu vēlāk Rudupis viesosies Liepājā, VEF Rīga uzņems BK Valmiera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi